murinjo press Mike Hewitt Getty Images SportMurinjo: Matić je glavni igrač Čelsija

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da je srpski reprezentativac Nemanja Matić najvažniji igrač tima ove sezone.
-Iako se Matić vratio u Čelsi u nezgodno vreme, pošto je došao u jeku prošle sezone, nije imao period adaptacije i odmah se uklopio u tim, verovatno zato što je već bio u klubu. On je naš džin, ne zbog svoje visine, već zbog načina na koji igra. Matić je naš glavni igrač – rekao je Murinjo za Skaj.
Čelsi nakon 11 kola u Premijer ligi ne zna za poraz (devet pobeda i dva remija), čvrsto drži lidersku poziciju i „gazi“ prema tituli.
-Bio sam šampion u nekoliko različitih zemalja, a verujem i da ću u Engleskoj ponovo osvojiti titulu. Veoma mi se sviđa ekipa, svi igrači su u službi tima. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu – zaključio je Murinjo, koji je sa Čelsijem osvajao Premijer ligu 2005. i 2006. godine.
Matić je 2009. godine prešao u Čelsi iz slovačkih Košica, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu i morao je da ide na pozajmice u Vitese i Benfiku.
Dve godine kasnije, u sklopu transfera Davida Luiza u Čelsi, potpisao je trajni ugovor sa Benfikom, ali se vratio u londonski klub u januaru.
Za reprezentaciju Srbije odigrao je 16 utakmica.
Povezana vest:  Real Madrid bez Di Marije protiv Barselone