Marco Reus Borussia DortmundBirof: Rojs ne sme da žuri sa odlaskom iz Dortmunda

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Nemačke Oliver Birof savetao je danas Marka Rojsa da ostane u Borusiji iz Dortmunda, uprkos velikom interesovanju najvećih evropskih klubova.
Rojs se nalazi na meti Čelsija, Mančester Sitija, Arsenala i Bajerna, ali Birof, aktuelni tim – menadžer reprezentacije Nemačke, misli da bi za njega najbolje bilo da ostane u Dortmundu.
-Verujem da će Rojs ostati u Dortmundu. Borusija je idealan klub za njega jer njegovo srce tu pripada. Marko ima podršku svih u klubu, a on je igrač kome je potrebno takvo okruženje. Finansijski će svakako dobro proći i u Borusiji i mislim da ne bi trebalo da žuri sa odlaskom – rekao je Birof, a prenosi Bild.
Birof je dodao da bi za Rojsa odlazak iz Borusije bio veliki rizik, pogotovo zbog adaptacije na takmičenje kao što je Premijer liga.
-Pitanje je kako bi se snašao u nekom klubu van Nemačke. Ipak, teško je odbiti ponude najvećih timova u Evropi, kako iz finansijskih, tako i igračkih razloga. Razumem da ponude Čelsija i Sitija ne dolaze svaki dan, ali mora da bude strpljiv – zaključio je Birof.
Rojsu ugovor sa „milionerima“ ističe 2017. godine, ali ima opciju da na leto napusti klub u slučaju ponude od 25 miliona evra.
Za Borusiju je odigrao 99 utakmica i postigao 47 golova.

Povezana vest:  Simeone ostaje na klupi Atletika