FK_Smederevo

Smederevci odlični u pripremnom periodu

 

Fudbaleri Smedereva su u pripremnom periodu do sada zabeležili dve pobede i jedan nerešen rezultat u tri kontrolna meča i nagovestili kvalitetnu igru u nastavku sezone, istakli su danas čelnici srpskog superligaša.

Pred sam odlazak u Ohrid na pripreme koje će trajati do sredine februara, klub je pretrpeo manje kadrovske promene i do završetka prelaznog roka nije bilo iznenađenja.

Nekoliko igrača koji u jesenjem delu prvenstva nisu uspeli da se izbore za mesto u prvih 18, a na koje Smederevo računa u budućnosti, otišli su na pozajmicu.

Povezana vest:  Galatasaraj nudi 3,8 miliona evra po sezoni za Terija

Saša Ranković je karijeru nastavio u Mijanmaru, dok će se Nenad Mladenović, povratnik sa pozajmice iz Kine, pridružiti Inđiji.

Smederevcima se priključio štoper Miloš Karišik, a najnovije pojačanje je Stevan Kovačević, igrač sredine terena koji dolazi iz portugalskog Navala. Pre odlaska u inostranstvo Kovačević je branio boje Radničkog iz Obrenovca i Teleoptika.

Tokom zimskih priprema, „oklopnici“ su posle remija sa Javorom (0:0) i pobede od 1:0 protiv Hajduka iz Kule , juče deklasirali makedonskog drugoligaša Vlaznimi rezultatom 6:0.

Povezana vest:  Račun čačanskog Borca blokiran zbog duga za porez

U stručnom štabu Smederevaca ne kriju optimizam da će izabranici Dragana Đorđevića „zablistati“ i u nastavku domaćeg prvenstva.

-Zadovoljni smo utakmicama. Iako je protiv Hajduka prikazana nešto slabija igra u odnosu na prvi kontrolni meč sa Javorom zadovoljni smo zalaganjem fudbalera na terenu naročito tokom susreta sa Vlaznimijem. Igrači se trude, daju sve od sebe, što je rezultiralo dvema pobedama – izjavio je direktor kluba Goran Bogdanović.

Povezana vest:  Kasano karijeru nastavlja u Parmi

Prvi čovek „oklopnika“ je saopštio da ih do kraja priprema očekuju još tri utakmice sa predstavnicima makedonske prve i druge lige. U sredu će igrati protiv prvoligaša Metalurga, u petak sa drugoligašem Ohridom i u nedelju sa prvoligašem Teteksom.