dik advokat kzn okt 2014 1Advokat optimista kada su u pitanju šanse Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da je optimista i da veruje da nacionalni tim može da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.
-Srbija ima dobar tim. Optimista sam kada vidim duh koji vlada u reprezenaciji. Taj duh i atmosfera koja struji među igračima me uveravaju da igrači uvek žele više od nerešenog rezultata – rekao je Advokat za sajt Fudbalskog saveza Srbije.
Srbija posle dva kola ima jedan bod, iako ima pobedu i nerešen rezultat. Sledeći meč u kvalifikacijama igra u petak, kada se sastaje sa Danskom.
-Svaka od osam utakmica je za mene finale. Odigrali smo već dva finala, ali još ništa nije gotovo. Malo su nas poremetili događaji sa Albanijom. Za nas je svaka naredna utakmica značajna, jednako kao i prva – rekao je Advokat.
Danska iz tri kola ima četiri boda.
-Igračima nikada ne spominjem sledeću utakmicu, nego isključivo pričamo o meču koji je pred nama. To je moja praksa, koja je u prošlosti dala dobre rezultate. Zato se sada spremamo za utakmicu protiv Danske, a za ostale imamo vremena, pričaćemo o njima kada dođu na red – rekao je on.
Selektor je kazao da u reprezentaciju zove samo igrače koji mogu da poprave igru.
-Trudim se da u nacionalni tim pozovem sve one fudbalere, koji mogu da poboljšaju našu igru. Takvim igračima ću uvek napraviti mesta u reprezentaciji. Recimo, iz tih razloga sam pozvao Danka Lazovića za susrete sa Jermenijom i Albanijom. Nadam se da će i drugi krenuti stopama Lazovića – rekao je on.
-Ko ne igra za prvi tim svoje ekipe ne može računati da će igrati za državnu selekciju. Takvi igrači nemaju kontinuitet. Ovaj stav pogotovo važi za mlađe igrače. U zemlji i po Evropi Srbija ima puno mladića velikog potencijala, ali oni nemaju mogućnosti da u najjačoj konkurenciji stalno igraju i pokazuju dobru formu – dodao je selektor.
Srbija je kažnjena oduzimanjem tri boda zbog incidenata koji su izbili tokom utakmice sa Albanijom u Beogradu. Kada se pojavila bespilotna letelica nad terenom noseći zastavu „velike Albanije“, huligani su upali u teren i napali goste.
-Pojavljivanje letelice sa zastavom je evidentna provokacija, koja zadire u osećanja srpskog naroda. Nadležni organi UEFA moraće da se ozbiljno pozabave ovim problemom, jer bi eventualno ponavljanje izazvalo brojne tenzije svuda na svetu i štetno uticalo na fudbalsku igru. Zadovoljan sam ponašanjem mojih igrača, koji su pokazali visok nivo profesionalizma i ljudske i sportske culture – rekao je Advokat.
-Žao mi je što u lepom ambijentu nismo dobili šansu da do kraja utakmice ostvarimo pobedu. Uprkos svemu, verujem da ćemo nastaviti sa dobrim radom, kvalitetnim igrama i postići rezultate koji će nam omogućiti ispunjenje zajedničkog cilja, a to je plasman na prvenstvo Evrope 2016. godine u Francuskoj – rekao je selektor.

Povezana vest:  Mesi: Gvardiola najzaslužniji za sve uspehe