UEFA-Liga-EvropeKVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Spartaku pobeda nad Dnjeprom

 

Spartak Zlatibor Voda – Dnjepar 2:1 (1:1)

Torbica 16 i 90 (oba iz penala) – Kravchenko (23)

 

 

Fudbaleri subotičkog Spartaka Zlatibor Vode napravili su solidan rezultat za revanš meč pobedivši u prvom meču trećeg kola u kvalifikacijama za Ligu Evrope ukrajnski Dnjepar sa 2:1. Oba gola za Spartak postigao je kapiten Vladimir Torbica, u 16. i 90. minutu iz jedanaesteraca, a jedini gol za ekipu iz Dnjepropetrovska postigao je Sergij Kravčenko u 23. minutu.

Povezana vest:  Sanderlend pobedio Njukasl u lokalnom derbiju

Pred oko 3.000 gledalaca u Novom Sadu na stadionu Karađorđe srpski tim je obezbedio relativno solidan rezultat za revanš meč. Ipak, Spartak je bojažljivo ušao u meč ali su uspeli da iznenade rivala. Fudbaler gostiju Konpljanka je u šesnaestercu prihvatio loptu rukom a sudija je pokazao na belu tačku.

Ekipa iz Dnjepropetrovska je posle primljenog gola zaigrala angažovanije i posle dve propuštene poluprilike izjednačila u 23. minutu preko Sergeja Kravčenka, koji je sa oko 18 metara savladao golmana Gorana Labusa.

Povezana vest:  Lam: Ovo je tek početak Bajernove uspešne ere

Do kraja prvog dela igre Subotičani su u nekoliko navrata uspeli da se odbrane i na poluvreme odu bez zaostatka.

Spartak je na početku drugog poluvremena, u 49. minutu mogao da povede, ali je Vojo Ubiparip posle odbijene lopte golmana gostiju sa samo tri metra prebacio loptu preko gola.

Dobru priliku domaći su propustili i u 66. minutu kada je Marko Adamović na oštar centaršut Dragana Šarca glavom poslao loptu pored stative.

Povezana vest:  Tomić: Krivac sam, ali smo oštećeni

Fudbaleri Dnjepra su nakon toga imali šanse preko Vladimira Homenjuka i Vasilija Denisova, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Spartaka.

Konačan rezultat postavio je Torbica, svojim drugim golom na utakmici iz jedanaesterca. Prethodno je Valerij Fedorčuk u šesnaestercu oborio Aleksandra Noskovića.

Revanš meč je na programu za sedam dana, 5. avgusta, u Dnjepropetrovsku.