Fabio_CapelloKapelo: Sve osim finala je neuspeh!

 

Iskusni italijanski strateg Fabio Kapelo, selektor engleske fudbalske reprezentacije, izjavio je za La Stampu da bi sve osim plasmana Engleske u finale Svetskog prvenstva bio neuspeh.

-Osećam li pritisak uoči Mundijala? Ne, pa to je sastavni deo posla. Došao sam u Englesku kako bih pokušao sa tom reprezentacijom osvojiti Svetsko prvenstvo. Sve osim našeg proboja u finale bio bi neuspeh – samouvereno je izjavio Kapelo.

Povezana vest:  Lazar Marković: Izdržaćemo pritisak i ostvariti cilj

Kapelo je zatim objasnio kako je od gubitničke reprezentacije stvorio pobedničku ekipu, tim koji je suvereno marširao u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

-Psihologijom! Mnogo sam razgovarao sa igračima i postavio određena pravila igre. Uspeo sam da vratim igračima osećaj ponosa kada igraju za reprezentaciju. Kada sam stupio na dužnost, video sam strah kod igrača, video sam da im nedostaje osećaj pripadnosti. Bio sam iznenađen, pa sam morao “učvrstiti šrafove“ i uvesti red u timu, koja je danas čvrsta poput cementa – veli Kapelo.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, PSŽ i Juventus stekli prednost u gostima pred revanše

Situacija sa bivšim kapitenom Džonom Terijem, odnosno njegov sukob sa Vajnom Bridžom privatne stvari, podelio je naciju. Kapelo je Teriju oduzeo traku…

-Teri je igrač koji donosi razliku, istinski je vođa, ali nisam mogao postupiti drugačije. On dobro zna da su meni određene vrednosti na prvom mestu. Kada se događao taj slučaj, bio sam u Italiji. Nazvao sam Džona i poručio mu:

Povezana vest:  Tevez: Srećan sam u Sitiju

-Kapiten mora svakome biti primer. Ne mogu ti više ostaviti traku!

Kapelo je odlučan u nameri da FIFA trofej namenjen svetskom prvaku vrati u kolevku fudbala. Englezi su jedinu titulu na SP proslavili još 1966, i to kada su bili domaćini. Italijanski mag svestan je da mnoge ekipe imaju kvalitet za tron.

-Puno je kvalitetnih reprezentacija koje će konkurisati za titulu prvaka. Recimo, Argentina, Španija ali iznad svih Brazil – zaključio je Kapelo.