image

Stanković: Uželeo sam se Marakane, imam tremu kao na debiju

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde i reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je danas da oseća veliku dozu treme pred oproštajni meč na Marakani i duel crveno-belih i Udinezea.
„Kada je stigao poziv Crvene zvezde, bio sam najpre malo začuđen, ćutao sam na trenutak, a potom bio i veoma srećan. Pomisao na ponovni izlazak na travu Marakane, stadiona na kojem sam odrastao, pred navijače uz koje sam odrastao u meni budi posebne emocije. Malo je reći da sam se uželeo toga. Na Marakani sam proveo divne trenutke i cela ova ideja probudila je u meni veliku želju da još jednom obučem crveno-beli dres“, rekao je Stanković za zvanični sajt Crvene zvezde.
On je dodao da se raduje što će se ponovo sresti sa nekadašnjim saigračima, sa kojima je, kako je rekao, cesto u kontaktu.
„Imam veliku tremu, kao da treba ponovo da debitujem. Čuo sam i da će utakmici prisustvovati moji nekadašnji saigrači, drago mi je, jer ih dugo nisam video. Ipak, nisam siguran koliko dugo ću igrati, tražio sam ekonomu Stoletu da mi obavezno spremi jedan XL dres, jer više ne mogu da stanem u L. Vremena se menjaju, pa tako i kalupi“, našalio se Stanković“.
Stanković, koji je pomoćni trener u Udinezeu, rekao je da je njegovom timu prijateljski meč protiv Crvene zvezde od velike važnosti.
„Udinezeu će biti prvi put da dolazi u Srbiju, a svi u klubu su upoznati sa tradicijom Crvene zvezde. O tome svedoči i podatak da je predsednik kluba Poco, koji je trenutno na odmoru, rekao da će dati sve od sebe da privatnim avionom dođe na utakmicu jer ne želi da propusti spektakl. Očekujem dobru utakmicu, koja će za mene biti veoma emotivna. Naravno, očekujem i što više navijača, nismo se dugo videli“, zaključio je Stanković.
Stanković je ponikao u Zvezdi, za koju je od 1994. do 1998. godine odigrao 114 utakmica i postigao 38 golova.
Sa crveno-belima je osvojio titulu prvaka Srbije i tri nacionalna kupa, posle čega je otišao u Lacio, sa kojim je bio šampion Italije i osvajač Kupa kupova, a zatim u Inter, gde je između ostalog osvojio pet titula i Ligu šampiona 2010. godine.
Za reprezentaciju Srbije odigrao je rekordne 103 utakmice i postigao 15 golova.
Prijateljska utakmica između Crvene zvezde i Udinezea igra se u subotu od 18 sati.

Povezana vest:  Gigs želi da bude trener Mančestera ili Velsa