partizan asesoftPartizan savladao Asesoft i došao do prve pobede u Evrokupu

Košarkaši Partizana ostvarili su večeras prvu pobedu u Evrokupu, pošto su u Beogradu u utakmici petog kola Grupe E savladali rumunski Asesoft iz Ploeštija sa 76:69 (25:23, 18:15, 11:20, 22:11).
Crno-bele je do prvog trijumfa u Evrokupu predvodio 17-godišnji Vanja Marinković sa 19 poena, dok je Edo Murić postigao 14, a Milan Mačvan 12.
U ekipi Asesofta najefikasniji bili su Di Braun i Džerald Li sa po 13 poena.
U prvoj četvrtini obe ekipe su igrale u serijama, prvo je Partizan napravio seriju od 7:0, da bi istom merom uzvratili i gosti iz Rumunije.
Beogradska ekipa je pred kraj prve deonice stigla do devet poena prednosti, ali je Asesoft uspeo da smanji zaostatak do kraja tog perioda igre, najpre zahvaljujući dobrom šutu sa distance.
Druga četvrtina nije donela mnogo uzbuđenja, Partizan je očuvao prednosti i na poluvreme otišao s prednošću.
Asesoft je u trećoj četvrtini uspeo da stigne do preokreta zahvaljujući dobroj igri u odbrani, ali i lošoj realizaciji crno-belih u tom periodu igre.
Partizan je do trijumfa došao najviše zahvaljujući seriji od 14:1 u četvrtoj deonici, koju je predvodio Edo Murić sa šest poena. Do kraja meča Partizan je lako sačuvao stečenu prednosti i tako došao do prvog trijumfa u Evrokupu.
Navijači Partizana pred početak utakmice sa Asestoftom istakli su brojne transparente, kojim pozivaju Aleksandra Pavlovića da se vrati u klub.
Partizan posle pet odigranih utakmica u Grupi E ima jednu pobedu I četiri poraza, pa su tako zadržali šanse da se plasiraju u narednu fazu takmičenja, dok Asesoft ima tri trijufma i dva poraza.

Povezana vest:  Pero Antić - prvi Makedonac u NBA ligi