A kzs DANSKA002Olsen: Neka Danska igra loše, ali da pobedi
 
Selektor fudbalske reprezentacije Danske Morten Olsen rekao je danas da bi pobeda nad Srbijom u Beogradu približila njegov tim plasmanu na prvenstvo Evrope.
-Srbija je dobar tim, ima novog selektora Dika Advokata koji se dosta razlikuje od prethodnog. Ne mislim da je Srbija kao domaćin pod većim pritiskom, jer je utakmica pođednako važna za obe selekcije. Eventualnom pobedom u Beogradu imali bi lakši put do plasmana na EP u Francuskoj – rekao je Olsen novinarima na stadionu Partizana.
On je dodao da ga ne raduje činjecnica što će utakmica biti odigrana pred praznim tribinama, nakon što je UEFA kaznila Srbiju posle prekinutog meča sa Albanijom.
-Više bih voleo da igramo pred punim tribinama i u pravoj fudbalskoj atmosferi. Situacija je čudna, ali oba tima moraju da se prilagode tome. Ne mislim da je to naša prednost – kazao je Olsen.
Danski selektor je svom prijatelju i kolegi na klupi Srbije Diku Advokatu poručio da očekuje lepu utakmicu.
-Naš tim nije oslabljen odsustvom povređenog kapitena Kristijana Agera. Neka Danska igra i loše, ali neka pobedi – kazao je Olsen.
Utakmica I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Danske igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Partizana, bez prisustva gledalaca.
Povezana vest:  Juventus demantovao da pregovora sa Hidinkom