kzn rusija partizan
Ekipa Partizana otputovala u Sibir, na dva turnira
 
Partizan će, tradicionalno, da učestvuje na dva velika međunarodna turnira u Sibiru, u gradovima Omsk i Tarko Sale. Ne samo da se crno-beli odazivaju na poziv prijatelja iz Rusije, već su, pre svega u Omsku, beležili sjajne rezultate.
– Vodimo šestoricu najiskusnijih. Ovo je provera, ali i test za završnicu lige. Treba da se izborimo za plej-of. Žao mi je što ne putuje jači sastav, ali mlađe smo morali da poštedimo, odnosno da budu u školi i na fakultetu. Nadam se dobrim rezultatima – poručio je Boško Kecman, trener crno-belih.
Nedavno je Dragan Dešić bio u Tjumenu. Tu je osvojio bronzanu medalju.
– Pokušaću ponovo da se ne vratim bez medalje. Maksimalno sam se spremao, dobro trenirao – kratko će Dešić.
Nikoli Kneževiću ovo nije prvi odlazak u Sibir.
– Odlazili smo već nekoliko puta. Retko kada smo se vraćali bez medalje, uprkos tome što je jaka konkurencija. Nadam se da ono neće da izostane ni sada – kaže Knežević.
U iskusnije rvače spada Goran Bulatović.
– Trudićemo se da nas protivnici ne iznenade. Motiv više predstavljaju i novčane nagrade. Ova dva turnira su nam veliko iskustvo. Trudićemo se da na tim zajedničkim treninzima poboljšamo formu, odnosno spremiti se za nastavak lige i plej-of 29. novembra, pred našom publikom u Beogradu – jasno će Goran Bulatović.
Stariji od braće Živanović, Branko, već je osvajao medalju u Omsku.
– Prošle godine sam bio treći. Pokušaću da i ovoga puta, uz sreću, dođem do odličja – kaže Branko.
Šesti predstavnik Partizana je Bjedov.
– Prvi put idem u Rusiju. Daću sve da opravdam poverenje direktora i trenera – zaključuje Bjedov.
 
RAJKO BALTIĆ: Hvala prijateljima
– U moru aktivnosti, godinu programski i kalendarski privodimo kraju. Pored domaćeg šampionata, imamo i dva međunarodna turnira u Sibiru. Srećan sam što, iako u teškim uslovima, uspevamo da ispoštujemo kalendar. Moram da naglasim da bez pomoći prijatelja, ne bismo uspeli da odemo, iako je ostalo samo da obezbedimo sredtsva za put, koja nisu mala. Ovoga puta, pomogli su nam počasni predsednik Radmilo Jevtović, zatim gospodin Dokmanović, kao i prijatelji koji rade u Rusiji, Blasinčić, Minić, Mirković i Pavlović. Zahvaljujući njima, mogli smo da otputujemo u Sibir – poručio je Rajko Baltić.
Povezana vest:  RAJKO BALTIĆ INFORMISAO O STANJU POVREĐENIH JUNIORA, Baltić: Amidžić priča i oporavlja se!