ds igraZvezda bolja od Udinezea na oproštaju Stankovića

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras ekipu Udinezea sa 1:0 (1:0) u prijateljskom meču u Beogradu, na kojem se zvanično od aktivnog igranja oprostio nekadašnji kapiten „crveno-belih“ i reprezentacije Srbije Dejan Stanković.
Jedini strelac na utakmici pred oko 15.000 gledalaca bio je Bogdan Planić u sedmom minutu.
Crvena zvezda: Kahriman (Trkulja), Planić (Mijailović), Lazić, Jovanović, Antić (Đorđević), Grujić (Stojanović), Ristić, Savićević (Gogić), Gavrić (Katai), Jović (Despotović).
Udineze: Kelava, Belmonte (Faraoni), Domici, Bubnjić (Koda), Alhasan (Mola), Pinci (Bohniviš), Halenberg, Žadson (Nabil), Giljerme (Jakub), Murijel (Geiho), Zapata (Prtajin).
Utakmicu je obeležio detalj iz 38. minuta, kada je Stanković zamenio Vukana Savićevića kako bi odigrao završnicu prvog poluvremena. Rekorder po broju nastupa za Srbiju ušao je u igru uz vatromet i bakljadu navijača sa severnog dela stadiona.
Trener Nenad Lalatović italijanskom timu suprostavio je mlad sastav, sa igračima koji nisu imali preveliku minutažu ove jeseni, ali su pružili odličnu partiju u jakoj evropskoj proveri.
Aktuelni šampion Srbije odlično je otvorio meč ranim golom štopera Planića, koji je posle kornera bio najviši u kaznenom prostoru Udinezea.
Samo dva minuta kasnije Zvezda je mogla da uveća prednost, ali je Savićević promašio nemoguće. Mladi Jović prešao je golmana Kelavu, otišao je malo više u stranu i nesebično proigrao Savićevića, ali je ovaj prebacio gol sa oko sedam metara.
Mogao je i italijanski tim do izjednačenja, ali je brzonogi Kolumbijac Luis Murijel promašio gol u situaciji „jedan na jedan“ sa Kahrimanom.
Jović je sredinom prvog dela igre iskazao svoj talenat, kada je „izmešao“ odbranu Udinezea, ali je Kelava odlično odreagovao posle njegovog šuta.
Ekipa trenera Andree Stramaćonija u nastavku je zaigrala mnogo bolje, imala inicijativu, ali je rezervni golman „crveno-belih“ Marko Trkulja bio siguran.
Udineze je držao kontrolu igre, dok je Zvezda pretila iz konte, posle koje je Đorđe Despotović mogao da donese ubeljiviji trijumf, ali su neprecizni bili Despotović i Lazović.
Crvena zvezda narednog vikenda nastavlja takmičenje u Superligi, kada će u subotu gostovati u Kragujevcu ekipi Radničkog.

Povezana vest:  Napoli pobedio Čezenu, remi Milana, pobeda Intera