lalatovic cz donji sremLalatović: Stanković je zaslužio ovakav oproštaj
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je večeras da je zadovoljan igrom i pobedom njegovog tima na prijateljskom meču protiv Udinezea (1:0), na kojem se od aktivnog igranja oprostio nekadašnji kapiten „crveno-belih“ i reprezentacije Srbije Dejan Stanković.
-Drago mi je što se Stanković oprostio od fudbala, zaslužio je takav oproštaj. Zvezda mu je dala mnogo, ali i on njoj. Zadovoljan sam igrom i pobedom mog tima nad ekipom koja je u vrhu italijanskog fudbala. Nismo primili gol, ali smo opet promašili nekoliko izglednih šansi. Ipak, najbitnija je pobeda u predivnom ambijentu – rekao je Lalatović novinarima posle meča.
Jedini strelac na utakmici, koja je odigrana na stadionu Marakana pred oko 15.000 gledalaca, bio je Bogdan Planić u sedmom minutu.
-Zvezda mora i može da igra svaku utakmicu ovako, možda i bolje, želim da igrači budu ovako motivisani i protiv Radničkog iz Kragujevca gde su nam bodovi bitniji. Udineze nije došao na izlet, ozbiljno su nas shvatili i nedostaljalo im je samo četiri igrača iz prve postave – rekao je Lalatović.
On je italijanskom timu suprostavio mlad sastav, sa igračima koji nisu imali preveliku minutažu ove jeseni.
-Pružili smo šansu mladim igračima, koji su budućnost kluba i oni treba da stasavaju. U velikim smo dugovima i moramo da forsiramo mlade. Ne odričemo se se titule, ali mora bar pet mladih fudbalera da budu u startnoj postavi kako bi izašli iz krize – poručio je Lalatović.
Povezana vest:  BARAŽ ZA LIGU EVROPE, Partizan na Tun, Vojvodina izvukla Šerif