curcic grcka srbija 2

Ćurčić: Bitna pobeda, igra na veoma dobrom nivou

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je protiv selekcije Grčke izborena bitna pobeda i da su njegovi izabranici odigrali na veoma dobrom nivou.
Fudbaleri Srbije slavili su večeras u Haniji, na Kritu, rezultatom 2:0, što je njihova prva pobeda još od maja, kada su tokom američke turneje nadigrali Jamajku (2:1).
-Bili smo u teškoj situaciji posle utakmica protiv Albanije i Danske, psihološki teret bio je najviše na igračima. Pripremali smo se tri dana za ovu utakmicu, pobeda je za nas bitna. Želili smo da izađemo iz teškog ciklusa pobedom protiv dobre ekipe. Momci su maksimalno korektno odreagovali, ponašali su se kao da je takmičarska utakmica. Veoma je važna u ovom trenutku, igrali smo na veoma dobrom nivou-rekao je Ćurčić na konferenciji za medije.
On je dodao da je Srbija mnogo bolje odigrala u drugom poluvremenu, nakon što se oslobodila pritiska.
-U prvih 20 minuta bilo je dosta problema, Grčka je igrala dobro i imala incijativu. Izdražali smo pritisak, ali osetio se nedostatak samopozdanja. Hteli smo rezultat i došlo smo do njega, a sve drugo je pred nama- naveo je Ćurčić dodajući da je i dalje selektor mlade reprezentacije i da mnogo toga treba da se slegne kako bi komentarisao eventualni ostanak na čelu A selekcije.
Srbija je prvi put ove godine uspela da sačuva mrežu, što je posebno obradovalo Ćurčića.
-Posvetili smo dosta pažnje igri u odbrani. Nije funkcionisalo najbolje, ali sam zadovoljan. Bilo je nekih problema, ali kratko smo zajedno i to je logično. Primetio sam da je postojala velika želja da se dođe do rezultata- kazao je Ćurčić.
-Pshološki aspekt bio je veoma bitan. Obavili smo mnogo sastanaka, kako ja, tako i ljudi iz Saveza. Svesni smo u kakvoj smo situaciji, igrači su pokazali da vole dres i Srbiju-zaključio je Ćurčić.

Povezana vest:  Ajsal: Snajder može da ide za 20 miliona evra

PHOTO: FSS