nemanja matic 2014

Matić: Lepo je kad te Murinjo hvali, on teži perfekciji

Fudbaler Čelsija Nemanja Matić potvrdio je informaciju sa Ostrva da će uskoro razgovarati sa čelnicima kluba oko produžetka ugovora i poručio da je srećan u londonskom timu.
Matićev sadašnji ugovor ističe 2019. godine, nedeljno zarađuje 90.000 funti, a novi će da bude još unosniji, koji bi prema planu uprave „plavaca“ ugasio sve nade Real Madrida da angažuje srpskog reprezentativca.
-Ne bih previše da pričam o tome. Kada se vratim u London znaću više. Ukoliko stigne pitanje, odgovoriću na njega. Veoma sa zadovoljan u Čelsiju klubu i nadam se da će tako ostati – rekao je Matić po povratku iz Grčke, gde je Srbija u prijateljskom meču savladala domaćina sa 2:0.
Jedini igrač Čelsija koji je ove sezone odigrao sve utakmice istakao je da ga raduje odličan početak sezone u Premijer ligi, gde Čelsi čvrsto drži prvo mesto sa devet pobeda i dva remija.
-Svake sezone imamo najviše ambicije, tako je i ove. Odlično smo startovali, iz meča u meč igramo sve bolje, iako nije lako izdržati težak tempo koji imamo. Bez poraza smo posle 11 odigranih utakmica u Premijer ligi, ali najbitnije je da smo većinu derbija igrali u gostima i da će na proleće to biti olakšica. Očekujem uspešu sezonu – naveo je Matić.
Matić je dodao da će biti mnogo teško da se ponovi uspeh Arsenala koji je jedini u istoriji Premijer lige osvojio titulu bez poraza.
Matić je već postigao dva gola u Ligi šampiona ove sezone, a njegovu dobru formu pohvalio je menadžer “plavaca” Žoze Murinjo rekavši da je najvažniji igrač tima.
-Prija mi svaka pohvala, a naročito od trenera sa kojim trenirate svaki dan. Srećan sam što je Murinjo prepoznao moj rad i trud, pošto uvek dajem maksimum, veoma koncentrisano prilazim obavezama u klubu i rezultati dolaze sami po sebi. Žoze je veliki profesionalac, na svakom treningu ima veliku želju da ekipa bude perfektna kako bi još više napredovala. On je dobar čovek i vrhunski trener, imam samo reči hvale za njega – zaključio je Matić.
On se u januaru vratio u Čelsi iz Benfike i odmah izborio mesto u startnoj postavi „plavaca“. Pre toga igrao je za Vitese, Košice i Jedinstvo iz Uba. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 18 utakmica.

Povezana vest:  EURO 2012, Nemačka i Portugalija u četvrtfinalu prvenstva Evrope