uefa logo copy

UEFA kaznila FS Ukrajine

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Ukrajine s 58.000 evra i zatvaranjem dela stadiona na predstojećem meču kvlafikacija za Evropsko prvesntvo 2016. godine, zbog rasističkog ponašanja publike u Lavovu na utakmici s Makedonijom. 
FS Ukrajine će morati na predstojećoj kvalfikacionoj utakmici s Luksemburgom da zatvori jedan deo tribina na koji može da stane 5.000 gledalaca, pošto su navijači u Lavovu isticali uvredljive transparente, uletali na teren i ubacivali pirotehnička sredstva na meču s Makedonijom, koji je odigran prošlog meseca. 
Svetska fudbalska federacija (FIFA) je već suspendovala stadion u Lavovu za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, pošto su u prethodnim kvalfikacijama za Mundijal u Brazilu, navijači u tom gradu, koji je kandidat za Zimske olimpijske igre 2022. godine, napravili rasističke incidente. 
Reprezentacija Ukrajine u Grupi C kvalifikacija za EP 2016. godine u Francuskoj zauzima treće mesto sa devet bodova, tri manje od lidera Slovačke. 

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Keiroš: Ne znam kako će Mažić moći da spava posle ovoga