partizan sloga

Kombinovani Partizan pobedio Slogu i prošao u četvrtfinale

Fudbaleri Partizana plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su na svom stadionu pobedili Slogu iz Petrovca na Mlavi. Golove su postigli Saša Marković u 24, Nikola Ninković u 60. I Petar Škuletić u 74. minutu. 
Trener Marko Nikolić je pred oko 2.000 gledalaca na stadionu Partizana izveo kombinovani sastav. Priliku su dobili igrači koji su malo igrali ove jeseni ili nisu igrali uopšte, a kapiten Saša Ilić i golman Milan Lukač nisu bili ni u protokolu. 
Sloga je često igrala bolje nego mnogi superligaši, a najbolju priliku imala je početkom drugog poluvremena, kada je Dragan Atanasijević šutirao sa oko 20 metara, a golman Filip Kljajić odbranio. 
Partizan je do prednosti došao posle lepe akcije, koju je golom krunisao Saša Marković. Petar Grbić je prošao po desnoj strani, odakle je poslao loptu ka Petru Škuletiću, koji je propustio do Markovića, a ovaj šutirao sa ivice kaznenog prostora i savladao golmana gostiju Dejana Rankovića. 
Crno-beli su kontrolisali igru u prvom poluvremenu, iako je Sloga igrala hrabro i nije se branila, a nekoliko puta su šutirali ka golu Partizana, na kojem je u ovom meču bio Filip Kljajić. Pored gola Partizan je u prvom poluvremenu imao i nekoliko izglednih prilika, među kojima je i stativa Škuletića u 18. minutu. 
Crno-beli su poveli 2:0 kada je Predrag Luka prošao po desnoj strani i ubacio loptu na drugu stativu, gde je Ninković primio, umirio i šutirao u bliži ugao. 
Samo pet minuta kasnije, Ninković je prošao po levoj strani, ušao ušesnaesterac i dodao do Škuletića, koji je ostao sam i nije mu bilo  teško da savlada Rankovića. 

Povezana vest:  Alivodić: Puni smo snage i samopouzdanja