rad vojvdinaRemi Zvezde i Radničkog u Kragujevcu, Rad i Vojvodina nerešeno u Beogradu

Fudbaleri Radničkog 1923 I Crvene zvezde odigrali su danas nerešeno bez golova, dok su Donji Srem i Spartak remizirali 1:1 u utakmicama 13. kola Super lige Srbije.
Fudbaleri Rada i Vojvodine odigrali su takođe nerešeno bez golova, dok je utakmica između Vozdovca i Novog Pazara odložena iz bezbednosnih razloga.
U Kragujevcu nije bilo mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu, a najbolju priliku u tom periodu igre prpopustio je Đorđe Rakić u 44. minutu, kada je posle proigravanja Mihajla, lobovao golmana Radničkog Žarka Trifunovića, ali je pogodio samo prečku.
Drugo poluvreme na stadionu Čika Dača donelo je mnogo više uzbuđenja.
U 51. minutu Zvezda je ostala sa destoricom igrača na terenu, pošto je Bogdan Planić dobio direktan crveni karton zbog faula nad Draganom Milovanovićem, koji je bio u ofsajdu kada je lopta poslata prema njemu, ali sudija Danilo Grujić, odnosno njegovi pomoćnici nisu signalizarli nedozvoljenu poziciju.
Zvezda je u drugom poluvremenu imala dosta prilika da postigne gol, ali je u par situacija nedostajalo sreće ili je dobro intervenisao Trifunović.
U 67. minutu Aleksandar Katai pogodio je prečku posle udarca sa oko 12 metara, a u napadu pre toga Nejc Pečnik je šutirao sa ivice šenaesterca, ali je Trifunović napravio „paradu“ i izbacio loptu u korner.
Radnički je u 68. minutu propustio najbolju priliku na utakmici. Posle jednog kontranapada lopta je došla do napadača Milovanovića, koji je predriblao Rajkovića, ali je Savo Pavićević u poslednjem
trenutku intervenisao.
Do kraja utakmice napadalo se na obe strane, ali nijedna ekipa nije uspela da dođe do prednosti.
Crvena zvezda posle 13 odigranih utakmica ima 28 bodova, tri manje od Partizana, koji ima i utakmicu manje, dok je Radnički 1923 poslednji, 16. sa sedam bodova.
U Pećincima viđeni su jedini golovi u dosadašnjem toku 13. Kola Super lige Srbije.
Gol za Donji Srem postigao je Darko Spalević u 47. minutu, a strelac za Spartak bio je Dejan Georgijević u 88. minutu.

Povezana vest:  Stojković: Plasman na SP u Rusiji je obaveza