grupna memorijalNa Banjici obeležen pomen u znak sećanja na Vladimira Pašića, Rad ne zaboravlja svoje legend!

U znak sećanja na omiljenog fudbalera Vladimira Pašića, FK Rad je organizovao revijalni meč u kojem su se sastali Pašićevi prijatelji iz igračkih dana, predvođeni Batom Mirkovićem ali su igračke sposobnosti pokazali Ivica Ilijev, Goran Bunjevčević, Ljubiša Ranković, Đorđe Vasić, Mile Knežević Ivan Krizmanović Dejan Radić i drugi kao i kombinovani sastav „građevinara“ predvođen trenerom Milanom Milanovićem. Pobedili su Pašićevi prijatelji sa 2:1, ali rezultat je ovoga puta bio u drugom planu.
U drugom delu meča u igru su ušli sinovi Vladimira Pešića – Lazar i Strahinja, koji inače igraju u mlađim kategorijama Rada i kako neki rekoše ako budu nalik na oca Banjica dobija nove velemajstore. Zanimljivo je da je prvi pogodak za pobedničku ekipu postigao Strahinja, mlađi sin pokojnog Vladimira . Po završetku meča rukovodstvo Rada predalo je zahvalnicu supruzi i deci pokojnog Vladimira, a potom je nastavljeno druženje i evociranje uspomena na fudbalera koji je ostavio neizbrisiv trag u klubu sa Banjice.
Direktor FK Rad Uroš Tošić je pozdravio prisutne, zahvalio im se na odzivu i biranim rečima prisetio se legende kluba, Vladimira Pašića za koga kaže da bi u današnjem sastavu Rada voleo da ima 25 Vladimira.
-Hvala što ste se odazvali da obeležimo ovaj pomen. Rad, kao klub je ponosan ne samo na sadašnji tim, već i na sve one koji su nosili plavo – beli dres. Rad ne zaboravlja svoje legende. Vladimir mi je ostao u sećanju kao beskompromisan borac, pravi primer kakav treba da bude fudbaler. Lopta je mogla da prođe pored njega, ali protivnik nikako. Cela ta Vladina generacija bila je sjajna, ali Vlada je nekako odskakao. Voleo bih da u današnjem sastavu Rada imam 25. Vladimir – istakao je Tošić.
-Nekadašnji saigrač Vladimira Pašića, Bata Mirković i prijatelj Ivica Ilijev takođe biranim rečima govore o svom drugu.
-Vlada je bio drug u svakom pogledu. Njegov dečački osmeh kao da mi je još pred očima. Bio je pun duha i vedrine, pripadnik zdrave beogradske sredine. Pohvalio bi ljude iz FK Rad koji su organizovali ovo druženje, čime su pokazali veličinu jer vode računa o svojim fudbalerima. Ovo vraća veru u ljude, veru u fudbal i zbog toga Radovci veliko vam hvala. Pokazali ste da ste ljudi velikog srca – rekao je Bata Mirković.
Ivica Ilijev nije imao priliku da igra sa sa Vladimirom , ali se kako kaže oduševljavao njegovim majstorijama.
-Igrao sam u kadetima i skupljao lopte kada je Vlada igrao za prvi tim. Oduševljavao sam se njegovim majstorijama. Bio je pre svega dobar čovek i fudbaler i izuzetna mi je čast što smo danas obeležili desetogodišnjicu od smrti našeg dragog prijatelja – kaže Ilijev.
Za razliku od Ivice Ilijeva, Goran Bunjevčević je imao priliku da igra zajedno sa Pašićem za kog kaže da je ostavio dubok trag na Banjici.-Bila mi je velika čast da budem deo ovog današnjeg okupljanja. Igrao sam sa Vladom , bio je veliki borac i odličan fudbaler. Ono što se kaže ratnik na terenu. Ovo je ujedno bila prilika da vidim veliki broj prijatelja i saigrača, jer se retko viđamo. Ne samo to već da pomognemoporodici Pašić. – zaključio je Bunjevčević.

Povezana vest:  Juventus siguran protiv Sijene, Roma slavila u Bergamu

pasic deca paletaDragana Pašić, supruga pokojnog Vladimira nema reči da se zahvali ljudima iz FK Rad.
-Zahvalna sam FK Rad, pre svega gospodinu Urošu Tošiću i Milanu Savkoviću koji su pokrenuli ovu akciju. Ujedno sam zahvalna i svim Vladinim prijateljima. Ovo je jedna velika čast za decu i mene, jer nismo zaboravljeni. Malo je klubova kao što je Rad i zato sam im zahvalna do groba.
Posle druženja i evociranja uspomena u klupskom restoranu održan je pomen Vladimiru u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog na Banjici.

Povezana vest:  Menezeš: Nismo napravili dovoljno prilika za gol