milanLeonardo i Milan raskinuli ugovor

 

Italijanski fudbalski prvoligaš Milan i šef stručnog štaba roso nera Leonardo sporazumno su raskinuli ugovor, pa će brazilsi stručnjak posle debitantske trenerske sezone morati da traži novi klub.

-Zajedno smo doneli odluku da je obostrano najbolje da u ovom trenutku prekinemo saradnju – rekao je Leonardo na konferenciji za štampu.

Povezana vest:  Brazilac Tešeira pred optužbom za korupciju

Prvi covek Milana Adrijano Galijani rekao je da mu je žao što je sve završeno na ovaj način.

-Naravno da smo odluku doneli zajednički. Leonardo je naš čovek i bilo je prirodno da se rastanemo prijateljski i u slozi. Veoma mi je žao što je do toga došlo, ali fudbal je takav posao – rekao je Galijani.

Povezana vest:  Benitez: Biću srećan ako me Gvardiola zameni u Čelsiju

Poslednji put na klupi Milana Leonardo će sedeti u nedelju na utakmici poslednjeg kola Serije A protiv Juventusa.

-Nadam se da ćemo odigrati dobro veliki derbi italijanskog fudbala i da ću se od igrača i navijača oprostiti pobedom – rekao je Leonardo.

Brazilac je u dva navrata igrao za Milan, od 1997. do 2001. i u sezoni 2002/03, a pre nego što je prošlog leta preuzeo tim od Karla Anćelotija, bio je teehnički direktor kluba.

Povezana vest:  Ženska reprezentacija Nemačke pobedila Englesku

Pod njegovim vođstvom ekipa je igrala veoma promenljivo. U jednom trenutku Milan je imao šansu da preuzme vođstvo u Seriji A, ali je tada usledila serija loših rezultata i na kraju je osvojeno treće mesto.