toni kros barsa

Hajnkes: Kros je prelaskom u Real doneo savršenu odluku

Nekadašnji trener Bajerna i Reala Jup Hajnkes rekao je danas da je Toni Kros napravio najbolji mogući potez kada je letos odlučio da napusti Minhen i preseli se u Madrid.
-U ovom trenutku ne postoji bolji igrač od Krosa na poziciji centralnog veznog. Tokom šampionata sveta u Brazilu savetovao sam ga da ostane u Bajernu, ali on mi je rekao da je već doneo odluku. Sada sam shvatio da je doneo savršenu odluku – rekao je Hajnkes za nemački Kiker.
Hajnkes je istakao da ga ne čudi što se Kros odlično uklopio.
-Najbolji igrači Reala Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i Karim Benzema znaju da će biti još bolji dolaskom Krosa. Toni je igrač sa jakim karakterom i nije imao problem da se adaptira na novu sredinu – zaključio je stručnjak, koji je svojevremeno kao trener Leverkuzena doveo Krosa na pozajmicu iz Bajerna i možda presudno uticao na njegovu karijeru.
Hajnkes je sa Madriđanima osvojio Ligu šampiona 1998. godine, kada je Predrag Mijatović u finalu protiv Juventusa bio strelac jedinog gola, a sa Bavarcima je 2013. godine osvojio „triplu krunu“, posle čega je otišao u penziju.

Povezana vest:  Mota: Oterali su me iz Intera