lalovic sp 28082014 07
Priznanje za Nenada Lalovića
 
Predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović svrstan je među prvih 10 inovatora u svetu za 2014. godinu (Top Innovators in International Sport by Sports Business International). Lalović zauzima deveto mesto zajedno sa drugim uglednim imenima u međunarodnom sportu. U septembru 2014. godine Nenad Lalović je izabran na mesto predsednika svetske rvačke federacije.
Ovo priznanje Predsednik Svetske rvačke federacije zaslužio je zbog svog angažovanja na afirmaciji rvanja i njegovom opstanku u velikoj porodici olimpijskih sportova.
Rvanje ima svoje mesto od prvih modernih Igara 1896. godine. G-din Lalović vodi veliku kampanju modernizacije i reorganizacije Svetske rvačke federacije koja ima za cilj da ovaj najstariji sport učini što zanimljivijim i atraktivnijim za praćenje. U tom cilju, promenjen je naziv svetske rvačke federacije (dosadašnja FILA, a sada United World Wrestling – UWW), promenjen je logotip UWW, veća zastupljenost žena u rvačkom sportu, promena takmičarskih pravila, promena izgleda borilišta, sportske opreme, sudijskih odela i mnoge druge inovacije.
Po saznanju da je izabran u Top 10 inovatora Nenad Lalović je rekao:
-Izuzetna mi je čast što sam, zajedno sa drugim poznatim sportskim imenima, u tako odabranom društvu. Ovaj izbor prija, ali i obavezuje da nastavim da radim posao koji je tek započet. Rvanje treba i mora da ima svoje mesto u velikoj porodici olimpijskih sportova, a posebno mi je zadovoljstvo što moja zemlja Srbija, posle 33 godine, ima prvaka sveta Davora Štefaneka. Verujem da ćemo svi, na globalnom nivou, uspeti da rvanje vratimo tamo gde mu je i mesto i da će se prvi veći rezultati našeg rada videti na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru – rekao je predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović.
Povezana vest:  28. MEMORIJAL “GEDŽA”, Baltić: Turnir premašio očekivanja!