karadzic batric

MEDITERANSKO PRVENSTVO

Kadeti na pravom putu!

Na Mediteranskom prvenstvu u Kanjiži, prva dva dana takmičenja su nastupali kadeti za Srbiju u grčko rimskom stilu a rezultat je 11 osvojenih medalja a na strunjači se takmičilo 18 momaka. Svetla budućnost za srpsko rvanje su osvojene medalje a trener – selektor kadeta Batrić Karadžić veruje u momke i smatra da sadašnji seniorski tim ima ko da nasledi.

-Momci su dobro odradili Mediteransko prvenstvo i ovo nam je bila odlična priprema I provera pred Svetsko prvenstvo za kadete koje je na programu polovinom jula u slovačkom gradu Košice. Naravno da uvek ima šta da se popravi u taktici i tehnici ali su momci mladi i željni da napreduju i da uče a samim tim i da se dokazivanjem nametnu Stručnom štabu i tako uđu u nacionalni tim. Sada smo u Kanjiži imali 18 momaka jer to dopuštaju pravila ali ćemo u Košice putovati sa najviše desetoricom – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Proleter na Krstu, Partizan u Šapcu, derbi u Kragujevcu

Prvi strateg kadeta pored ekipnog prvog mesta naglašava da nema mesta euforiji i iz tima je izdovjio momke koji su još uvek stariji pioniri ali su bili odlični u kadetskom uzrastu.

-Adam Kantona u kategoriji do 46 kilograma je bio odličan na takmičenju iako je još uvek stariji pionir. Ove sezone je osvojio dva kadetska međunarodna turnira i sada je bio prvi pobedivši u finalu odličnog reprezentativca Grčke. On je jedan od ozbiljnijih kandidata za tim kada bude imao godina za to, tačnije za dve. Akoš Vrabel je takođe stariji pionir ali se godine na strunjači uopšte ne vide i on je momak na koga bi ozbiljno trebalo računati. Dve zlatne medalje za Srbiju osvojili su još Sebastijaan Kolampar do 50 kilograma i Nađ Sebastijan do 54 kilograma. Svi ovi momci su dokaz da su kadeti na pravom putu a da je predamnom težak zadatak i ovo je za mene još veći podstrek. Na mestu prvog trenera kadeta sam od početka godine tako da je za sve nas ovo još uvek novo i nadam se uvek lepim rezultatima sa takmičenja.

Povezana vest:  EP FINSKA 2014, Fris bez finala, sledi borba za bronzu

Povrede su sastavni deo rvanja.

-Jovan Kalaba je bio odličan na pripremama i maksimalno je radio ali je u polufinalu, u duelu sa reprezentativcem Hrvatske i pri vođstvu od 11:6 nezgodno pao i lekari su morali da mu mobilišu levo rame. Odvežen je u Suboticu ali posle naknadnih lekarskih pregleda utvrđeno je da če sve biti dobro i siguran sam da će u najskorije vreme ponovo biti u stroju i nastaviti da vredno radi, kao do sada – rekao je Karadžić.

Povezana vest:  KUP KUPOVA EVROPE – Ankara 2010, Partizan osvojio trojef Kup Kupova Evrope