IMG_6982

PRVA LIGA SRBIJE

Proleter rutinski, Senta pobedila Radnički iz Sombora

 

Održane su prva dva meča Prve lige Srbije. Ekipa zrenjaninskog Proletera pobedila je, rutinski, Potisje sa 5:2 dok je Senta trijumfovala u derbiju začelja u duelu sa somborskim Radničkim.

U Kanjiži su crveno beli iz Bečkereka trijumfovali a pobede su doneli Davor Štefanek, Goran Fijat, Petar Balo i Bojan Mijatov, a Marković je u kategoriji do 55 kilograma dobio meč bez borbe. Izgubili su Živan Pešić u najtežoj kategoriji u duelu sa Faragom kao i Imboronjev koji je rvao sa Gazdagom.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA SRBIJE, Somborci se spasili ispadanja, Proleter slavio

Senta je (ne)očekivano ostvarila drugu pobedu od osam mečeva i tako su izbegli ispadanje iz Lige. Porazom Somboraca u ovom kolu ekipa koja je debitovala u elitnom takmičenju dovela je do pretposlednjeg mesta na tabeli i sada su povećali šansu da se nađu na kork od ispadanja iz Prve rvačke lige. U poslednjem kolu Radnički iz Sombora će ugostiti beogradski Radnički tako da imaju velike šanse da se nađu na poslednjem mestu na tabeli i tako se oproste od elite.

Povezana vest:  28. MEMORIJAL „LJUBOMIR IVANOVIĆ GEDŽA”, Najbolji rvači na strunjači 15. marta

Takav ishod može da se očekuje ako Krstaši izgube u zaostalom meču od ekipe iz Mladenovca ali je onda u problemu tim iz Beograda. Ipak, sve će se znati posle održavanja zaostalog meča između Radničkog i LJIG-a

REZULTATI

Potisje – Proleter 2:5

Senta – Radnički (So) 4:3

Nedelja

Spartak – Partizan

Radnički (Kg) – Partizan (To)

Povezana vest:  RVAČKI TURNIR U LONDONU, Aleksandar “Veliki” Maksimović kreće u pohod na medalju

Odložen meč

Radnički (Bg) – LJIG

Tabela

Proleter 22

Partizan 19

Spartak 19

Radnički (Kg) 17

Partizan (To) 15

Potisje 14

Senta 12

Radnički (Bg) 11

Radnički (So) 10

LJIG 9