juan mata

Junajted pobedio Stouk, Liverpul slavio u Lesteru

Fudbaleri Mančester Junajteda i Liverpula osvojili su po tri boda u večerašnjim utakmicama 14. kola engleske Premijer lige. Junajted je posle mnogo problema slavio na Old Trafordu protiv Stouka sa 2:1, dok Liverpul nije imao ništa lakši posao u Lesteru (3:1), iako je od 63. minuta domaćin bio oslabljen nakon isključenja defanzivca Morgana.
Tim menadžera Luja van Gala je posle 1:1 na poluvremenu postigao još jedan gol u nastavku i to je bio konačan rezultat, ali je izboren dragocen uspeh kojim se Mančester Junajted približio vodećem Čelsiju na osam bodova.
Lester je poveo protiv Liverpula nakon nespretne intervencije golmana Minjolea i činilo se da bi mogao do prve pobede posle osam utakmica. Međutim, Liverpul je brzo izjednačio i u nastavku napravio preokret, iako je domaći tim igrao ravnopravno i dugo pretio da izbori remi.
Posle dobrog starta sezone Lester je ostao na začelju i preti mu ekspresan povratak u niži rang takmičenja.
Sa tri značajna boda crveni sa Enfilda približili su se gornjem delu tabele i sa utakmicom više izjednačili se sa Arsenalom i Totenhemom.
Srpski napadač u timu gostiju Lazar Marković meč u Lesteru presedeo je na klupi.
Veoma važne bodove osvojila je Aston Vila na gostovanju Kristal Palasu (1:0), dok je Vesthem potvrdio odličnu formu slaveći u gostima protiv Vest Bromvič Albiona (2:1).
Rezultati:
Barnli – Njukasl 1:1 (Bojd 34 – Sise 48)
Lester – Liverpul 1:3 (Minjole 22. autogol – Lalana 26, Džerard 54, Henderson 83)
Mančester Junajted – Stouk 2:1 (Felaini 21, Mata 59 – N’Zonzi 39)
Svonsi – Kvins Park Rendžers 2:0 (Ki 78, Rotlidž 83)
Kristal Palas – Aston Vila 0:1 (Benteke 32)
VBA – Vesthem 1:2 (Doson 10 – Nolan 35, Tomkins 45+1)
Sutra igraju Arsenal – Sautempton, Čelsi – Totenhem, Everton – Hal i Sanderlend – Mančester Siti.
Tabela: Čelsi 33 boda, Mančester Siti 27, Sautempton 26, Mančester Junajted 25, Vesthem 24, Svonsi 22, Arsenal, Liverpul, Totenhem i Njukasl po 20, itd.

Povezana vest:  Alba i Nejmar na operaciji krajnika