kzn rad 05122015
Rad na Obiliću cilja tri boda za kraj polusezone
 
U poslednjem kolu prvog dela Šampionata banjički Rad dočekuje Napredak na stadionu Obilića u nedelju od 13 časova. Rad je na 10 mestu JSL sa 16 bodova dok je Napredak na 13 mestu sa 13 bodova. U stručnom štabu i među igračima je velika doza optimizma da se polusezona završi sa tri boda i da se na odmor ode sa 19 bodova. U poslednja tri kola ekipa Rada je savladala Jagodinu a igrala nerešeno sa Vojvodinom i Spartakom u Subotici što ekipi daje želju za pobedom u poslednjoj utakmici u prvom delu sezone.
U petak je održana konferencija za medije na kojoj su impresije pred duel sa Napretkom izneli Milan Milanović trener ekipe i igrač Petar Jelić.
-Na domaćem terenu očekujemo drugu pobedu koja bi zaokružila dobre igre koje su iza nas i da bi se oprostili od naših navijača na polusezoni kako dolikuje. Sa 19 bodova, da ne licitaram unapred, smo na sredini tabele i da bi nam nastavak sezone – u prolećnom delu bio lakši. Dosta smo uradili u klubu. Klub se razvija, rade se tereni, dva su urađena i još jedan bi trebao da se sredi ali što se tiče domaćinstava dosta je bilo seljakanja i u svim tim uslovima uspeli smo da se izborimo za sasvim povoljan rezultat i da izbacimo par mlađih igrača i da ih predstavimo publici – rekao je Milanović.
Šef struke se zahvalio rukovodstvu kluba.
-Zahvalio bi se rukovodstvu kluba koje je organizaciono i finansijski ispratilo učinak ekipe i sa moje i strane igrača sledi sva zahvalnost. U takvoj atmsferi očekujemo poslednje kolo i nadam se da će igrači pružiti maksimum u utakmici protiv Napretka – veli Milanović.
Raspopović je i dalje povređen.
-Raspopović je i dalje povređen, povreda zadnje lože i trebaće mu još jedno sedam dana da se oporavi a imamo Gnjatića i Miloša Marković koji imaju parne kartone – rekao je Millanović.
Petar Jelić se nalazi na trećem mestu liste strelaca JSL sa osam pogodaka. Na konferenciji je Jelić priznao da bi mu bilo drago da gosti daju autogol samo da Rad pobedi.
-U svaku utakmici smo dokazali da sa svima možemo da se takmičimo. Svesni smo šta nam znače tri boda. Ući ćemo sistemski u utakmicu i pokušaćemo da uzmemo tri boda. U prvom kolu za mene i u trećem inače postigao sam gol na Vračaru. Nek oni daju sebi gol samo da mi pobedimo i da tako zaokružimo polusezonu. Golovi trebaju i ako dam što više golova dobro je i za ekipu i za mene, ali prvenstveno je da pobeđujemo i napredujemo iz kola u kolo – rekao je Jelić.
Trener Milanović je na kraju obrazložio stanje u timu oko prelaznog roka.
-Što je ekipa duže na okupu to se očekuju bolje igre. Nadam se da nećemo promeniti mnogo tim. Za sada samo je jedino izvesan odlazak Slavka Perovića. Nadam se da ćemo naći dostojnu zamenu, jednog kvalitetnog igrača, kao što je on. Možda bi nam trebalo na još jednoj ili dve pozicije neko pojačanje ili pojačanje konkurencije i sa tim igračima kao i sa jednim ozbiljnim pripremama očekujem da ćemo poboljšati formu. U sedam prvih kola smo primili 14 golova a u sledećih sedam, do Spartaka, samo pet golova. Dosta smo poboljšali i uigrali igru u odbrani. Nije sporna igra u napadu. Dosta dobro nam ide i pas igra i sve tako da sve kreće na bolje – zaključio je Milanović. 
Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA (ŽENE), Fudbalerke Spartaka deklasirale Golijador sa 19:0