Stoke City ArsenalStouk savladao Arsenal, pobeda KPR

Fudbaleri Stouka pobedili su danas na svom terenu Arsenal sa 3:2, dok je Kvins Park Rendžers savladao Barnli sa 2:0 u utakmicama 15. kola engleske Premijer lige.
Hal i Vest Bromvič Albion odigrali su nerešeno bez golova, a isti rezultat bio je i na utakmicama Liverpul – Sanderlend i Totenhem – Kristal Palas.
Stouk je u prvom poluvremenu u potpunosti nadigrao Arsenal. Domaćin je već u prvom minutu poveo, a strelac je bio Piter Krauč, koji je odlično odreagovao na dodavanje Mame Biram Dijufa.
Na 2:0 povisio je Bojan Krkić u 35. minutu, koji je iskoristio dobar centaršut Džonatana Voltersa s desnog boka, da bi se upravo asistent kod drugog gola u 45. i sam upisao u listu strelaca nakon kornera s leve strane.
Arsenal je u drugom poluvremenu zaigrao znatno ofafnzivnije. Prvo je Santi Kasorla u 68. minutu iz jedanaesterca smanjio rezultat, da bi u 70. Aron Remzi iskoristio ubačenu loptu iz kornera, te uhvatio „volej“ i savladao Asmira Begovića.
Mladi fudbaler Arsenala Kalum Čejmbers je u 78. minutu dobio drugi žuti karton, pa je tako svojim saigračima znatno otežao posao. Londonski klub je i sa igračem manje imao inicijativu, ali nije uspeo da dođe do izjednačenja.
Kvins Park Rendžers je došao do veoma bitna tri boda, pa se posle duže vremena nalazi van zone ispadanja.
Strelci za KPR bili su Leroj Fer u 51. minutu i Čarli Ostin u 74.
Strelac drugog gola je u 76. minutu zaradio crveni karton, ali na njegovu sreću Barnli nije usepo da dođe do izjednačenja.
Ranije danas Njukasl je sa 2:1 pobedio Čelsi, dok se večeras od 18.30 sastaju Mančestter siti i Everton.
Čelsi je i pored poraza lider šampionata sa 36 bodova, prati ga Siti sa 30, dok je Sautempton treći sa 26.

Povezana vest:  Ronaldo u najbržim kopačkama do sad!

PHOTO: David Price/Arsenal FC