liverpul slavlje Andrew Powell Liverpool FC

LIGA ŠAMPIONA

Juventus i Atletiko za prvo mesto, Liverpul dočekuje Bazel

Fudbaleri Liverpula i Bazela sutra će u direktnom obračunu na Enfildu odlučiti ko će iz B grupe, uz branioca titule Real Madrid, dočekati proleće u Ligi šampiona.
Računica je jasna – Liverpul pobeda vodi u osminu finala, dok Bazelu, koji je na svom terenu slavio protiv engleskog tima (1:0), odgovara i remi.
-Verujem da ćemo imati veliku podršku sa tribina koja će nas voditi do pobede. Jedva čekam meč i znam da moj tim ima kvalitet da izbori plasman u narednu fazu – rekao je menadžer Liverpula Brendan Rodžers, koji se osim za mesto među 16 najboljih u elitnom takmičenju bori i da sačuva posao.
Na ruku Bazela ide tradicija, s obzirom na to da je švajcarski tim u prethodna četiri sudara sa engleskim timovima zabeležio četiri pobede.
-Možemo dalje, slažem se sa trenerom Reala Karlom Anćelotijem koji je rekao da smo jači od Liverpula, jer smo šampionu Evrope pružili jači otpor – naveo je trener Bazela Portugalac Paulo Sousa, dvostruki osvajač Lige šampiona, sa Juventusom i Borusijom iz Dortmunda.
U drugom meču grupe Real dočekuje Ludogorec i sve osim novog trijumfa Madriđana, koji imaju maksimalan učinak, bilo bi ravno čudu.
Derbi večeri igra se u Torinu, Juventus dočekuje madridski Atletiko u meču koji bi trebalo da odluči o prvom mestu u A grupi, mada šampion Italije još nije teoretski osigurao prolaz. Za to im je potreban bar bod, mada iz Torina poručuju da ih jedino interesuje pobeda, sa dva razlike (Atletiko pobedio u Madridu sa 1:0), kako bi osvojili prvo mesto i „lakšeg“ rivala u osmini finala.
„Mi smo tim koji uvek igra napadački i tako će biti sutra. Siguran sam da ćemo pobediti i kao prvoplasirani u grupi proći dalje“, izjavio je defanzivac Stare dame Leonardo Bonući.
Kretanje rezultata iz Torina osluškivaće Olimpijakos, koji da bi prošao dalje mora u Pireju da savlada Malme, kao i da Atletiko ne izgubi od Juventusa.
Vrlo zanimljivo biće u C grupi, gde svi osim Benfike imaju šanse za prolaz u osminu finala. Monako sa bodom protiv Zenita ide dalje, dok lider grupe Bajer mora da pobedi u Lisabonu kako bi zadržao prvo mesto.
U D grupi su raspoređene karte za evropska takmičenja, samo je pitanje ko će biti prvi. Borusija ima dobru priliku da na Vestfalenu protiv Anderlehta zadrži „pol“ poziciju, dok Arsenal gostuje Galatasaraju.
Grupa A:
Olimpijakos – Malme
Juventus – Atletiko Madrid
Tabela: Atletiko Madrid 12, Juventus 9, Olimpijakos 6, Malme 3.
Grupa B:
Liverpul – Bazel
Real Madrid – Ludogorec
Tabela: Real 15, Bazel 6, Liverpul 4, Ludogorec 4.
Grupa C:
Monako – Zenit
Benfika – Bajer Leverkuzen
Tabela: Bajer Leverkuzen 9, Monako 8, Zenit 7, Benfika 4.
Grupa D:
Galatasaraj – Arsenal
Borusija Dortmund – Anderleht
Tabela: Borusija 12, Arsenal 10, Anderleht 5, Galatasaraj 1.

Povezana vest:  FK Novi Pazar: Osuđujemo ubistvo, ali utakmicu treba igrati