diego simeone kzn finale

Simeone: Protiv Juventusa, utakmica kao nijedna druga

Trener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je danas da će predstojeći meč protiv Juventusa u Ligi šampiona biti „utakmica kao nijedna druga“.
-Sutra je veoma važan meč. Igramo protiv velikog kluba koji imasjajne igrače i to će biti utakmica kao nijedna druga. Sutra će se odlučivati o tome ko će biti prvi u grupi, a ko drugi, ko će proći… Ako Juventus izgubi on ne ide dalje – rekao je Simeone na konferenciji za novinare, prenose španski mediji.
Atletiko Madrid sutra od 20.45 gostuje Juventusu u utakmici poslednjeg, šestog kola Grupe A Lige šampiona.
Šampion Španije ima 12 bodova i lider je Grupe A, Juventus je na drugom mestu sa devet bodova, Olimpijakos je treći sa šest, dok je Malme poslednji sa tri boda.
Ekipa Dijega Simeonea je u Madridu savladala Juventus sa 1:0 u drugom kolu Grupe A, a u tom meču u redovima „stare dame“ nije bilo Andree Pirla.
-Pirlo je fantastičan igrač. Moramo da obratimo veliku pažnju na njega. On je, takođe, sjajan kod prekida i moraćemo veoma pažljivo da ga pratimo – kazao je Simeone.
Atletiko Madrid je već osigurao plasman u narednu fazu takmičenja I biće prvi na tabeli ukoliko ne izgubi sa više od dva gola.
S druge strane, Juventus će obezbediti plasman u osminu finala I nerešenim rezultatom ili ako Olimpijakos izgubi od Malmea, a pobeda sa dva gola razlike protiv Atletika bi italijanskom timu donela prvo mesto u Grupi A.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE EURO 2012, Grupa C: Italija pobedila u Talinu, Severna Irska u Mariboru