aleksandar djordjevic kzn arena

Đorđević: Ponovo najteža grupa, isto kao na SP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević smatra da je nacionalni tim prilikom žreba za prvenstvo Evrope svrstan u najtežu grupu, isto kao što je bio slučaj na minulom prvenstvu sveta u Španiji.
Žrebom u pariskom Diznilendu danas je određeno da srpski košarkaši igraju u B grupi prvenstva Evrope 2015. godine sa selekcijama Španije, Turske, Italije, Nemačke i Islanda.
-Prva želja mi je da takmičenje u grupi u Berlinu protekne u najboljem redu što se tiče organizacije i bezbednosti. U grupi gde su domaćin Nemačka, Turska, Srbija, rivalstva će biti velika, naročito imajući u vidu veliki broj pristalica koje će u Berlinu imati ove reprezentacije. Na organizatoru, ali i svim ucesnicima grupe, velika je odgovornost da sve protekne u najboljem redu i da se smire strasti, imajući u vidu nedavna tragična dešavanja iz Istanbula – rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Što se tiče sastava grupe za EP, on je ocenio da je ponovo najteža, kao i grupa u kojoj je Srbija započela takmičenje na svetskom prvenstvu u Španiji, gde je na kraju osvojena vicešampionska titula.
-Ne treba trošiti reči o kvalitetu reprezentacija kakve su Španija i Turska, domaćin Nemačka će sigurno imati velike ambicije, a po mom mišljenju, reprezentacija Italije je jedan od kandidata za osvajanje medalje – zaključio je Đorđević.
Predstojeći šampionat Evrope je i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. Direktno učešće na Igrama izboriće samo finalisti, dok će timovi plasirani od 3. do 6. mesta igrati kvalifikacije.
Prethodni evropski šampionat 2013. godine u Sloveniji košarkaši Srbije završili su na sedmom mestu.

Povezana vest:  Olimpija pobedila Krku u slovenačkom derbiju