vejn_runi_mancester_i_nagradaVejn Runi: Bilo je teško igrati s Ronaldom, gušio me

 

Prilikom preuzimanja novinarske nagrade za najboljeg fudbalera u Premierligi protekle sezone napadač Mančester Junajteda Vejn Runi priznao je da ga je Kristiano Ronaldo gušio u igri.

-S Ronaldom u paru bilo je drugačije. On se nadavao golova, ali njegovom partneru u vrhu napada nije nimalo jednostavno – rekao je Runi, koji se preporodio upravo odlaskom Portugalca u Madrid postigavši protekle sezone 26 prvenstvenih golova za Junajted.

Povezana vest:  Odluka o utakmici Rad-Metalac danas popodne

-Imao je Ronaldo običaj loptu ‘donositi’ u šesnaesterac. U takvim okolnostima napadač koji je u šesnaestercu nema gde da pobegne, otvori se – pojasnio je 24-godišnji napadač engleske fudbalske reprezentacije.

Ronaldo je u sezoni 2007/2008 postigao 42 gola za Junajted u svim takmičenjima, dovukavši tim Alekaa Fergusona do engleske i evropske titule.

Nefunkcionisanje s Ronaldom odvelo je pak Runija sve dalje od šesnaesterca, na mesto desnog krila, što je talentovanog golgetera potpuno iscrpljivalo zbog odbrambenih zadataka.

Povezana vest:  KLUPSKO SP 2010, Internacionalu treće mesto na klupskom SP u Dubaiju

-Uoči početka ove sezone trener Ferguson rekao mi je da od mene očekuje da više golova dajem glavom. S obzirom da me najčešće dotad koristio na desnoj krilnoj poziciji pitao sam ga: ‘Kako? Zar da trčim u šesnaesterac na vlastiti centaršut’?

-Tokom leta izgubili smo Teveza i Ronalda, koji su postizali najviše. Znao sam da će to početi da se očekuje od mene. Menadžer mi je rekao da me želi više u šesnaestercu i da sam možda s godinama odlutao previše daleko od gola. Trudio sam se da bolje kontrolišem vlastitu energiju, ostajao u 16 metara. Kad su prilike počele da stižu, osećao sam se dovoljno sveže da bi ih realizovao. Onda je krenulo.

Povezana vest:  Metjusove kopačke prodate za 42.000 evra