Mark_Webber

 Veber ponovno s pol pozicije

 

Baš kao i pre sedama dana na Velikoj nagradi Španije, vozač Red Bula Mark Veber krenuće s prvog startnog mesta u nedeljnu Veliku nagradu Monaka, šestu trku sezone Formule 1.

Australijanac je odradio najbolji posao na uskim ulicama Monte Karla, u poslednjoj je rundi kvalifikacija krug odvezao za minutu i 13.826 sekundi.

Time je nastvljena dominacija Red Bullovih bolida u kvalifikacijama, ove sezone austrijska ekipa na svih šest trka Svetskog prvenstva imala pole pzicije, tri puta je njegov vlasnik bio Sebastijan Fetel, a sada je treći, posle Sepanga i Barselone, uhvatio i Veber.

Povezana vest:  FORMULA 1, Raikonen se nada plati u Lotusu

Sjajne je rezultate u Monte Karlu nastavio i Renaultov pilot Robert Kubica. Bio je treći na prvom treningu i prvi na poslednjem, a u kvalifikacijama je izborio drugu startnu poziciju. Za Veberom je zaostao 294 hiljadinke. Treći će u jurnjavu Kneževinom krenuti Fetel koji je tako i u šestim kvalifikacijama sezone zauzeo jedno od prva tri mesta.

Krah Fernanda Alonsa, koji će u nedelju krenuti iz boksa, Ferarijevom vođstvu verovatno nije ublažilo ni četvrto mesto njihovog drugog vozača Felipea Mase, a previše razloga za zadovoljstvo nema ni MekLaren koji je slabe rezultate s treninga upotpunio i u kvalifikacijama, petim mestom Luisa Hamiltona i osmim aktuelnog svetskog šampiona i vodećeg čoveka ove sezone Džensona Batona.

Povezana vest:  Fetel najbrži poslednjeg dana testiranja guma

Šesto i sedmo mesto ugrabili su Mercedesovi vozači, s time da se Niko Rosberg ponovno ugurao ispred Mihaela Šumahera, dok krug desetorice najboljih zatvaraju Rubens Barikelo u Vilijamsu i Vitantonio Liuci u Force Indiji.

 

Formula 1, VN Monaka, kvalifikacijski trening:

1.  Mark Webber RBR-Renault 1:13.826

2. Robert Kubica Renault 1:14.120

3. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1:14.227

Povezana vest:  FORMULA 1, Alonso najbrži na prvom treningu u Barseloni

4. Felipe Massa Ferrari 1:14.283

5. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:14.432

6. Nico Rosberg Mercedes 1:14.544

7. Michael Schumacher Mercedes 1:14.590

8. Jenson Button McLaren-Mercedes 1:14.637

9. Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:14.901

10. Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:15.170