FUDBALSKA-LOPTA

Među optuženima za korupciju i Ivan Obradović

Bivši fudbaler Partizana i nekadašnji reprezentativac Srbije ivan Obradović na listi je optuženih za nameštanje meča iz 2011. između Saragose i Levantea.
Kako prenose španski mediji, javno tužilaštvo u Valensiji podnelo je tužbu protiv 42 igrača i trenera koji su ucestvovali u korupciji, odnosno nameštanju meča koji je Saragosa u maju 2011. dobila u gostima sa 2:1 i tako opstala u Primeri.
Obradović je tada bio član Saragose, ali iako nije igrao u spornoj utakmici, osumnjičen je da je sa još 41 osobom omogućio da se igračima Levantea plati 965.000 evra za „uslugu“.
Optuženi za korupciju su, kako navodi „El mundo deportivo“, i sadašnji selektor Japana Havijer Agire, kapiten Atletika Gabi Fernandez, fudbaler Mančester Junajteda Ander Erera, kao i bivši predsednik Saragose Agapito Iglesijas.
Na listi su još: Maurisio Lanzaro, Toni Doblas, Paulo da Silva, Horhe Lopez, Braulio Nobrega, Leo Ponsio, Karlos Diogo, Ikečukvu Uče, Adam Pinter, Havijer Paredes, Leo Franko, Jirži Jarošik, Nikolas Bertolo, Said Butahar y Anhel Lafita.a

Povezana vest:  ARGENTINSKA LIGA, Pobede River Plate, Boke i Estudiantesa