partiyan pripreme

Partizan počeo pripreme: Cilj nova titula i Liga šampiona

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu u kojoj će pokušati da odbrane titulu prvaka Srbije i izbore plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Treneru Zoranu Milinkoviću u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu javili su se Milan Lukač, Filip Kljajić, Gregor Balažic, Miloš Ostojić, Miroslav Bogosavac, Miroslav Vulićević, Stefan Aškovski, Saša Ilić, Stefan Babović, Nikola Ninković, Predrag Luka, Ivan Petrović, Marko Jevtović, Saša Lukić, Nenad Marinković, Nemanja Kojic i Valeri Božinov.

Povezana vest:  Zoran Milinković novi trener Vojvodine

 Zbog obaveza u reprezentativnim selekcijama izostali Živko Živković, Darko Brašanac, Nemanja Petrović, Nikola Trujić, Lazar Ćirković, Andrija Živković, Ivan Šaponjić, Miladin Stevanović, Branko Ilić, Ivan Bandalovski i Petar Grbić.

Prvom timu priključeni su Stefan Grbović, Miloš Perišić, Uroš Damnjanović, Marko Golubović, Filip Cermelj, Strahinja Bošnjak, a na spisku se nalaze i Filip Knežević, koji je prošle sezone bio na pozajmici u Gimaraešu, kao i Eliomar Silva koji se vratio iz mađarskog Kečkemeta.

Povezana vest:  Igor Mikić priveden zbog vređanja premijera Vučića

-Ono što smo osvojili prošle sezone ostaje na policama trofejne sale. Moramo da gledamo u budućnost i da planiramo plasman u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope. Nikad nije lako nositi dres Partizana, ali je zato svaka pobeda koju ostvarimo slađa – rekao je Milinković prilikom okupljanja.

Partizan se u sredu seli na Taru, gde će obaviti sedmodevne bazične pripreme, a 29. juna odlazi na tradicionalnu destinaciju, slovenačko Pohorje, gde ga u okviru druge faze priprema čekaju još tri prijateljska meča.

Povezana vest:  Gordan Petrić više nije trener Čukaričkog

Crno-beli će prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni odigrati 11. jula protiv Čukarickog u Superkupu Srbije, dok sedam dana kasnije u prvom kolu prvenstva dočekuju Metalac iz Gornjeg Milanovca.