Vicente Del Bosque i ekipa

Del Boske optimistički dočekuje 2015. godinu

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da je optimista u pogledu rezultata u sledećoj godini i da je cilj ekipe da se plasira na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Španija ovog leta u Brazilu nije uspela da odbrani titulu svetskog prvaka, a u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u četiri utakmice u Grupi C osvojila je devet bodova. 
Del Boske je posle Mundijala hteo da podnese ostavku, ali su ga čelnici Fudbalskog saveza Španije ubedili da ostane. 
-Ljudi iz Saveza i ja isto mislimo i odlučili smo da nastavimo saradnju. U dobroj atmosferi i s velikom željom za uspehom želim da ispunim svoje obaveze – rekao je Del Boske za sajt Fudbalskog saveza Španije. 
-Pokušavamo da napravimo novi tim koji će se takmičiti kao I prethodni. Naš cilj je jasan – da se plasiramo na Evropsko prvenstvo 2016. Godine – dodao je on. 
Prva u Grupi C je Slovačka koja ima četiri pobede, Ukrajina ima devet, Makedonija tri, a Belorusija i Luksemburg po jedan bod. Takmičenje u kvalifikacijama Španija sledeće godine nastavlja 27. marta u Sevilji protiv Ukrajine. 
Del Boske je 2008. godine preuzeo reprezentaciju Španije sa kojom je 2010. godine osvojio Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, a dve godine kasnije Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj. 

Povezana vest:  Ronaldo: Nije Zlatna lopta najvažnija na svetu