Jose Mourinho ljut

Morinjo: Fudbaleri na Ostrvu zaslužuju poštovanje

Trener Čelsija Žoze Morinjo rekao je da fudbaleri u Velikoj Britaniji zaslužuju poštovanje pošto igraju utakmice i tokom praznika, kada je zimska pauza u ostalim ligama. Utakmice 18. kola premijer lige igraju se sutra, dan posle Božića, na „Boksing dej“. Čelsi sutra od 13.45 igra na Stamford Bridžu protiv Vest Hema i želi pobedu kako bi sačuvao prvo mesto na tabeli.
To će biti druga utakmica Čelsija od četiri, koliko će odigrati za 11 dana. 
-Nije važno da li ste Englez ili niste, ali morate da poštujete fudbalere u ovoj zemlji. Trenutno, nemački fudbaleri uživaju na plaži, Španci se sunčaju na Maldivima, svi su na odmoru. Ali, ovde igrate 22. decembra, igrate na ‘boksing dej’, pa 28. decembra i 1. januara i mislim da zbog toga svi moraju da poštuju fudbalere – rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji. 
-Navijači širom zemlje iskazuju poštovanje, pošto su svi stadioni za praznike rasprodati – dodao je on. 
Čelsi je u ponedeljak pobedio Stouk sa 2:0 i zadržao tri boda prednosti nad Mančester sitijem, 28. decembra igraće protiv Sautemptona, a 1. januara protiv Totenhema. U vodećim svetskim ligama je zimska pauza, španski šampionat nastaviće se 3. januara, italijanska Serija A tri dana kasnije, a nemačka Bundesliga 30. januara. 

Povezana vest:  Kedira na leto prelazi u Bajern Minhen?