covic arena kzn

Hajde da ne pravimo problem tamo gde ga nema

Povodom sve učestalijih spekulacija u medijima da će se utakmica između Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja igrati bez prisustva publike, prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović demantovao je takve tvrdnje. Predsednik KK Crvena zvezda je istakao da nema bilo kakvog osnova niti razloga da se meč protiv Galatasaraja u trećem kolu E grupe Evrolige igra pred praznim tribinama i apelovao na medije da se ne pravi problem tamo gde ga nema.

Povezana vest:  Radonjić: Čeka nas važna utakmica

– Kaznu disciplinskog sudije Evrolige kojom smo nepravedno sankcionisani smo odradili u utakmici protiv Laboral Kuće. Protiv ekipe iz Vitorije smo u Pioniru igrali bez navijača i za nas je to završena priča – kaže Čović i dodaje:

– Od strane čelnika Evrolige nismo imali nikakvih najava niti bilo kakavih naznaka da bi utakmica protiv Galatasaraja mogla da se izgra bez publike, a sa njima smo u redovnom kontaktu. Iz tog razloga smatram da se radi o klasičnoj manipulaciji – naglašava Čović.

Povezana vest:  Besplatno na basket turnir u Pančevu

Predsednik crveno-belih je posebno istakao da nema nikakvih sumnji da je Zvezda sposobna da organizuje taj meč i uz pomoć svih nadležnih službi obezbedi da sve protekne u najboljem mogućem redu:

– Crvena zvezda je apsolutno u stanju da u meču protiv Galatasaraja, kao i do sada, bude besprekoran domaćin. Spremni smo da organizujemo tu utakmicu i to ćemo dokazati. Zaista nema razloga da Galatasaraj ne dočekamo pred našim navijačima. Ali, ako se neko odluči da ponovo zatvori kapije dvorane i ne dozvoli pristup publici na tom meču, najmanje što možemo da očekujemo je da nam iz Evrolige uplate sumu od 120.000 evra koliko iznosi prihod kluba kada se rasprodaju sve ulaznice. Jer, za toliko bismo u tom slučaju bili uskraćeni. Ipak, uveren sam da se to neće desiti, jer iz Evrolige za teko nešto nismo dobili bilo kakve naznake  – zaključio je Čović. 

Povezana vest:  Tomić: Nemam zamerki ni za jednog igrača, Budućnost je favorit