lopta_u_kosuEP DO 20

Turska – Srbija 67:82

 

Mlada muška reprezentacija pobedom je startovala na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Naši momci su u prvom kolu lako i ubedljivo savladali vršnjake iz Turske (82:67). Naredni rival, petak 19 časova, je selekcija Crne Gore koja je u prvom kolu izgubila od Litvanije (63:72).

Izabranici Boška Đokića su odlično počeli. Turcima su dozvolili da povedu 3:2 i to je bilo sve. Ubrzo je sevnula serija našeg tima 14:2, kojom smo već posle pet minuta igre stigli do dvocifrene prednosti (16:5). Ispostavilo se da smo već tada trasirali sebi put do pobede.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Zvezda bolja od Budućnosti

Do kraja prvog poluvremena imali smo uspona i padova, ali Turci nijednom nisu uspeli da nam preotmu vođstvo. Kako je vreme odmicalo, igrali smo sve bolje, igrači su se oslobađali pritiska koji sa sobom nosi prva utakmica na šampionatu, postajali su sve sigurniji i ništa nije moglo da iz zaustavi na putu do startne pobede.

Svi naši igrači su zaslužili čestitke, ali posebno je dobar bio učinak Branislava Đekića koji je iz sedam pokušaja ubacio šest trojki, pet u drugom poluvremenu.

Povezana vest:  Metalac pobedio Megu i prekinuo niz od tri poraza

Boško Đokić, selektor mlade reprezentacija Srbije, imao je mnogo razloga za zadovoljstvo: „Prvi impuls je izuzetno važan. U napadu smo igrali solidno sve vreme, ali možda smo mogli da napravimo više faulova. To je naša boljka. Rezultat je izvanredan, sigurno da doprinosi atmosferi među momcima.“

O narednom meču Đokić je rekao: „Posle ove pobede ne smemo da se opustimo. Moramo da pronađemo snage za Crnu Goru koja je strašno agresivna i koja manjak kvaliteta nadoknađuje neviđenom borbenošću.“

Povezana vest:  Gavrilović: Velika želja i energija su ključ pobede

Turska – Srbija 67:82 (18:23, 15:18, 16:16, 18:25)

Turska: Kaksal 5, Kilicli 4, Mahmatoglu 12, Mutaf 3, Batuk 5, Karaman 8, Jildrim 11, Incekara, Tarkilmaz 3, Sanli, Aldemir 7, Cantekin.

Srbija: Milutinović 15 (6 sk), Obrenović, Riznić, Subotić 2, Nedović 10 (6 as), Mitrović 13, Arnautović, Majstorović, Đekić 20 (5 sk), Anđušić, Jaramaz 5, Musli 12 (10 sk)