zvezda-pozdrav

Zvezda kažnjena sa 15.000 evra

 

Disciplinska komisija košarkaškog Evrokupa kaznila je danas Crvenu zvezdu sa 15.000 evra zbog incidenata na utakmici sa Galatasarajem u drugom kolu Last 16 faze. Utakmica je odigrana prošle srede u hali Pionir, turski klub je slavio sa 91:74, a pojedini navijači su na parket ubacivali metalni novac i upaljače, a pogođen je i jedan od sudija.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO- ARGENTINA, 1950, Jugoslavija u Argentini bez pobede

Kako se navodi u saopštenju crveno-belih, na ovako visoku novčanu kaznu uticalo je nekoliko činjenica.

-Pre svega podatak da je ovo četvrti prekršaj ovakve vrste, zbog čega je Crvena zvezda već bila upozorena od strane disciplinskog sudije Evrokupa i pre toga takođe novčano kažnjavana. Otežavajuća okolnost bila je i činjenica da se ubacivanje tvrdih predmeta na teren ponavljalo nekoliko puta tokom utakmice sa ekipom iz Istanbula. Tokom prve četvrtine ubacivani su plastični predmeti, nekoliko upaljača i to dva puta – navodi se u saopštenju Zvezde.

Povezana vest:  Partizan slavio u Zagrebu protiv Cedevite

Iz kluba su poručili da će, u slučaju ponavljanja ovakvih incidenata, crveno-beli biti kažnjeni igranjem mečeva pred praznim tribinama u Evrokupu. Takođe, među mogućim kaznama spominje se oduzimanje bodova, pa čak i isključivanje tima iz evropskih takmičenja u trajanju od jedne do tri godine. Sledeću utakmicu Evrokupa u Pioniru, košarkaši Crvene zvezde igraju 30. januara protiv ruskog Uniksa.

Povezana vest:  Obleleženo 90 godina od otvaranja prvog košarkaškog terena u Beogradu