ZAVARKO_SANTO_I_ERNJESI_U_TALINU_2011
KUGLANJE
Određeni učesnici Svetskog kupa u Zalaegersegu
 
 
Kuglaški savez Srbije prijavio je  sedmoro kuglašica i kuglaša za seniorski i juniorski Svetski kup od 7. do 10. februara u mađarskom gradu Zalaegerseg.
U seniorskoj konkurenciji igraće Daniel Tepša i Baranj Čongor (obojica Beograd „Poštanska štedionica“) i Livia Santo (Pionir, Subotica). U juniorskoj konkurencniji za titule će se boriti Hermina Lukač (Jedinstvo, Novi Bečej) i Maja Đukić (Radnički, Novi Sad) kao i Robert Ernješi (Segedin) i Igor Kovačić (Crvena zvezda BN Bos).
Zbog obaveza u ekipi Sporta iz Podbrezove, na spisku nema Vilmoša Zavarka svetskog rekordera i najboljeg srpskog kuglaša.
Na poslednjem Svetskom kupu u Talinu u Estoniji 2011. Livia Santo i Robert Ernješi su osvojili juniorske zlatne medalje, a Vilmoš Zavarko seniorsko srebro. Ernješi je prošle godine na kadetskom Svetskom kupu u Baucenu u Nemačkoj osvojio pojedinačno zlato.
Sa Svetskih kupova u ovoj selekciji medalje imaju i Daniel Tepša (seniorska bronza iz Rijeka 2009) i Hermina Lukač (pionirsko srebro  u paru sa Markom Antićem u Rijeci 2010).
Srpski kuglaši su sa svetskih kupova (pionirski, kadetski, juniorski i seniorski) deneli do sada 12 medalja (5 – 4 – 3).
Povezana vest:  NHL, Roloson debitovao za Tampu, odbranio 34 udarca i izludeo Ovečkina