FUDBALSKA-LOPTA

Hamburg želi kapitena pionirske reprezentacije Srbije

Nemački fudbalski klub Hamburg poslaće sredinom januara zvaničnu ponudu za kapitena pionirske reprezentacije Srbije Armina Đerleka, koji je u poslednja dva meseca trenirao sa mlađim selekcijama tog bundesligaša. 
-Kontakt je uspostavljen pre dve godine, posle turnira za igrače starosti do 12 godina u Hamburgu. U poslednja dva meseca, proveo sam u tom gradu ukupno 14 dana. Uslovi su izvanredni, sve je odlično prošlo i veoma su zainteresovani da dođem. Slede pregovori s mojim klubom, videćemo kako će se završiti – rekao je Đerlek radiju Sto plus. 
Đerlek (14) je član novopazarskog kluba Pazar Juniors, a početkom decembra je postigao dva gola i imao tri asistencije u pobedama pionirske selekcije nad vršnjacima iz Crne Gore (2:0 i 3:1) u Petrovcu i Podgorici. 
Njegov klupski trener Staniša Sretenović rekao je da na dolasku Đerleka najviše insistiraju član stručnog štaba prvog tima Hamburga Patrik Rahmen i trener pionirskog pogona Florijan Volf. 
-Posle dva Arminova boravka u Hamburgu, iz tog bundesligaša su se, blago rečeno, pohvalno izrazili o njegovim kvalitetima. Pregovori su zakazani za januar, pogledaćemo se u oči i videti šta je najbolje. Ponude za njega stižu, gotovo, svakodnevno, posebno posle briljantnih utakmica sa Crnom Gorom – kazao je Sretenović. 
Armin Đerlek će sredinom februara sledeće godine predvoditi reprezentaciju Srbije na turniru u Antaliji, gde bi trebalo da učestvuju još Turska, Holandija i Austrija. 

Povezana vest:  Čelsi započeo pregovore sa Lampardom