Fudbalski reprezentativac Velsa Geret Bejl rekao je danas da njegova ekipa sa dosta samopouzdanja dočekuje utakmicu polufinala Evropskog prvenstva protiv Portugala.

-Očigledno je da smo premašili očekivanja ljudi, svesni smo toga. Ali, uvek smo verovali da možemo do kraja… Vidite bajku Grčke i Danske u prošlosti i pomislite – zašto ne bismo mogli i mi to da uradimo? – rekao je Bejl.

Povezana vest:  ITALIJANSKA LIGA, Rezultati i tabela utakmica četvrtog kola Serije A

Fudbaleri Velsa i Portugala sutra igraju polufinale šampionata Evrope. Meč je na programu od 21.00 u Lionu.

-Napredovali smo kao tim u kvalifikacijama, a još više smo porasli tokom turnira. Kad smo morali da pobedimo igrajući ružan fudbal, pobedili smo ružno. Kad smo morali da igramo fudbal, igrali smo fudbal – rekao je Bejl.

Povezana vest:  Lampard odsustvuje sa terena dve nedelje zbog operacije kile

-Verovao sam da možemo nešto da uradimo, zato sam i rezervisao odmor tek za 11. jul… Mnogo smo naučili iz prve dve utakmice protiv Slovačke i Engleske, stvarno smo napredovali i dobili mnogo više samopouzdanja – dodao je on.

Bejl se prisetio i reči saigrača iz Real Madrida, reprezentativca Nemačke Tonija Krosa.

-Sećam se da je Toni Kros rekao da ćemo da odigramo samo tri utakmice na Evropskom prvenstvu. Bilo je dosta smeha i šale, ali bilo je dosta maltretiranja tokom godina… Bilo bi baš lepo da se sretnemo u finalu – rekao je Bejl.

Povezana vest:  Fiorentina dovela Španca Alonsa

U drugom polufinalu, u četvrtak, sastaju se Francuska i Nemčka.