marko nikolic kzn jul 2014 (3)

Novi Pazar podneo tužbu protiv trenera Partizana Nikolića

Fudbalski klub Novi Pazar podneo tužbu protiv trenera Partizana Marka Nikolića zbog, kako je naveo, iznošenja lažnih tvrdnji putem sredstava javnog informisanja.
-Nikolić je time, prema krivičnom zakonu, izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda. Takođe je neprimerenim nacionalističkim izjavama upućenim sudijama na utakmici dva kluba izazvao i raspirivao versku i nacionalnu mržnju među narodima koji žive u Srbiji – rekao je generalni sekretar FK Novi Pazar Redžep Korać, dodajući da je za ova dela zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina. 
-Smatramo da je krajnje vreme da svako snosi odgovornost za svoja dela i postupke, pa makar to bio i trener Partizana – poručio je Korać.
Prvenstvena utakmica 14. kola Superlige Srbije između Novog Pazara i Partizana 30. novembra obeležena je brojnim incidentima domaćih navijača i na kratko je prekinuta u 11. minutu nakon što je Nikolić pogođen petardom u telo.
Trener Partizana više puta je vređan sa tribina, a u završnici utakmice dobio je crveni karton zbog prigovora sudiji posle poništenog gola Vladimira Volkova zbog ofsajda.
Nikolić je kasnije rekao medijima da je srpski fudbal „dotakao dno tog vikenda“ i da crno-beli „nisu prvi kojima se događaju takve stvari u Novom Pazaru“.
Fudbalski savez Srbije zbog dešavanja na toj utakmici kaznio je Novi Pazar sa tri meča bez prisustva publike na domaćem terenu i novčano sa milion dinara, dok je Nikolić suspendovan na tri meseca, uz novčanu kaznu od 300.000 dinara. Susret između Novog Pazara i Partizana završen je nerešeno 1:1.

Povezana vest:  Uefa: Minut ćutanja za Astorija