laurent_blancBlan otišao iz Bordoa, čeka ga klupa Francuske

 

Trener fudbalera francuskog prvoligaša Bordoa Loran Blan podneo je danas ostavku i najverovatnije će od jeseni voditi reprezentaciju te zemlje.

-Loran Blan nas je obavestio da je podneo ostavku jer želi da odgovori pozivu koji je dobio od Fudbalskog saveza Francuske. Ostaje još da regulišemo pitanje obeštećenja sa savezom – navodi se u saopštenju Bordoa.

Povezana vest:  Morinjo: Kosta će igrati za Čelsi kada bude imao vremena

Blan, koji ima 44 godine, u Bordo je došao 2007, a prošle sezone sa tom ekipom osvojio je titulu prvaka Francuske i nacionalni Liga kup. Bivšem reprezentativcu Francuske ugovor sa Bordoom ističe u leto 2011. godine, zbog čega taj klub ima pravo na obeštećenje.

Francuski mediji objavili su da će nacionalni fudbalski savez u utorak zvanično predstaviti Lorana Blana, koji će zameniti Domeneka po završetku Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Povezana vest:  Uhapšen bivši predsednik FK Sloga iz Kraljeva

Tokom igračke karijere Blan je nastupao za Monpelje, Napoli, Nim, Sent Etjen, Okser, Barselonu, Marsej, Inter i Mančester junajted.

Blan je za reprezentaciju Francuske odigrao 97 utakmica i postigao 16 golova. U dresu „galskih petlova“ Blan je osvojio titulu prvaka sveta 1998. i dve godine kasnije Evropsko prvenstvo.