Manuel Pellegrini 12

Pelegrini: Neće biti pojačanja ove zime

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je danas da se klub u zimskom prelaznom roku neće pojačavati zbog finansijskih ograničenja. 
-Ne mislim da ćemo kupovati igrače ove zime. Imamo ograničenja u trošenju novca – rekao je Pelegrini, a prenosi portal Goal.com 
Krajem prošle nedelje Pelegrini je kazao da zbog velikog broja povreda napadača Sitija u klub želi da dovede hrvatskog igrača Marija Mandžukića. Zbog povreda s terena odsustvuju napadači Serhio Aguero i Edin Džeko dok se Stevan Jovetić tek oporavio. 
Krajem januara ekipu će zbog nastupa na Afričkom kupu nacija napustiti Jaja Ture, dok bi Frenk Lampard trebalo da se vrati s pozajmice u svoj matični klub Njujork, a srpski denfanzivac Matija Nastasić i vezni fudbaler Skot Sinkler imaju ponude drugih klubova i njihovi transferi su sve izgledniji. 
-Teško ćemo prebroditi januar… Ture odlazi sigurno i zato sada čekam odluku Lamparda. Nadam se da će ostati do kraja sezone – rekao je Pelegrini. 
On je izrazio nadu da će ekipa 2015. godinu početi pobedom. 
-Nadam se da ćemo 2015. početi pobedom. Prošla godina je bila uspešna, u sledećih pet meseci moramo još pokazati napredak kako bismo odbranili naslov – kazao je Pelegrini. 
Siti će sutra na svom stadionu od 16.00 u 20. kolu Premijer lige dočekati Sanderlend. 

Povezana vest:  SP JAR, Karadžić: Doživeli smo veliki neuspeh