Steven Gerrard Manchester United Liverpool

Igrači Liverpula: Džerard je legenda, inspiracija, vođa

Fudbaler Liverpula Danijel Staridž ocenio je danas da je Stiven Džerard legenda tog kluba I jedan od najboljih igrača svih vremena. 
-Stivi će uvek biti legenda, ne samo u Liverpulu već i u Engleskoj. Ući će u istoriju kao jedan od najbolji veznih igrača svih vremena. Bio je neverovatan svakog dana, veliki vođa i savršen primer za svakog mladog igrača u zemlji – rekao je Staridž, prenosi BBC. 
Kapiten fudbalskog kluba Liverpul Stiven Džerard potvrdio je danas da će na kraju sezone napustiti taj klub. 
-On je za mene broj 1 i uvek će biti broj 1. Značio mi je sve dok sam rastao kao navijač Liverpula. Noći koje je dao navijačima Liverpula su neverovatne. Nikad ih neću zaboraviti i znam da ih navijači Liverpula nikad neće zaboraviti – rekao je igrač „crvenih“ Riki Lambert. 
Napadač Liverpula Mario Baloteli uporedio je Džerarda sa italijanskim igracem Andreom Pirlom. 
-Stiven može da uradi sve, on je neverovatan igrač. Klubu će biti teško da nađe nekog poput njega u budućnosti – kazao je Baloteli. 
Da je Džerard veliki igrač i legenda kluba s Enfilda napisao je I Kolo Ture. 
-Stiven je čovek za velika dela. On stvara magiju kad to niko ne može. Zbog toga je jedan od najvećih fudbalera na svetu – rekao je Ture. 
Fudbaler Liverpula Rahim Sterling je bio kratak: „On je inspiracija I veliki kapiten“. Džerard (34) je debitovao u Liverpulovom dresu 1998. godine da bi se dve godine kasnije ustalio u prvom timu. S Liverpulom je osvojio sve trofeje osim titule šampiona Engleske. Za klub sa Enfilda je do sada u svim takmičenjima odigrao 695 utakmica, od čega 494 u Premijer ligi, a postigao je ukupno 180 golova. 

Povezana vest:  Kokeza: Zamerano mi je što sam stvari nazvao pravim imenom