AC Milan SassuoloSasuolo šokirao Milan, Parma bolja od Fiorentine
 
Fudbaleri Sasuola savladali su danas u gostima ekipu Milana sa 2:1, dok je Parma na domaćem terenu nadigrala Fiorentinu (1:0), u utakmicama 17. kola italijanske Serije A.
Milan je pretrpeo šokantan poraz na San Siru, pa je zaustavljen u nastojanju da se domogne treće pozicije na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Tim Pipa Inzagija poveo je već u 9. minutu i činilo se da mu predstoji rutinski posao u nastavku, ali je nepredvidivi Sasuolo još jednom potvrdio da je izuzetno neugodan rival, pogotovo za favorite.
Gosti su u velikom stilu napravili preokret i zasluženo osvojili sva tri boda, pa sada i oni mogu da se umešaju u borbu za gornji deo tabele.
Parma je konačno osvojila ceo plen, zabeležila tek drugu pobedu ove sezone i produžila nadu da bi mogla da izbegne prelazak u niži rang, a Fiorentina je pala na devetu poziciju.
Srpski defanzivac u ekipi gostiju Nenad Tomović presedeo je na klipi, kao i golman Vladimir Avramov u timu Atalante, koja je prokockala pobedu na gostovanju Đenovi (2:2).
Novi trener Kaljarija Đanfranko Zola imao je katastrofalan debi na klupi pošto je njegov tim na Siciliji deklasiran od Palerma (5:0).
Ranije danas Roma je u gostima slavila protiv Udinezea (1:0).
Rezultati:
Milan – Sasuolo 1:2 (Poli 9 – Sansone 28, Zaza 67)
Kjevo – Torino 0:0
Empoli – Verona 0:0
Đenova – Atalanta 2:2 (Falkue 51. penal, Matri 69 – Zapakosta 37, Morales 49)
Palermo – Kaljari 5:0 (Morganela 6, Munjos 10, Dibala 33. penal, 72, Bareto 85)
Parma – Fiorentina 1:0 (Kosta 11)
Udineze – Roma 0:1 (Astori 17)
Od 18 sati igraju Ćezena – Napoli, a od 21 Juventus – Inter.
Odigrano u ponedeljak: Lacio – Sampdorija 3:0.
Tabela: Juventus (-1) i Roma po 39 bodova, Lacio 30, Napoli, Đenova i Sampdorija po 27, Milan i Palermo po 25, Fiorentina 24, Sasuolo 23, itd.
 
PHOTO: Maurizio Lagana/Getty Images Sport
Povezana vest:  LAV KUP SRBIJE, Istorijsko gostovanje Zvezde