Gianluigi Buffon

Bufon traži zrelost, Mančini kontinuitet

Legenda Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da njegov tim mora da sazri ako želi da ove sezone ponovo postane fudbalski šampion Italije, dok je trener Intera Roberto Mančini priznao da je njegov tim bio slab u prvom poluvremenu „Derbija Italije“. Juventus je igrao dobro u prvom poluvremenu utakmice odigrane u utorak uveče, ali je uspeo da postigne samo jedan gol, Karlosa Tevesa na početku meča. Inter je zaigrao bolje u drugom poluvremenu i onda je izjednačio preko Maura Ikardija. 
-Ista priča kao protiv Sampdorije, Torina i Napolija. Moramo da sazrimo ako želimo da budemo dobri kad je zaista važno, a naročito u Ligi šampiona. U nekim trenucima dominiramo i stvaramo šanse, ali dok ne postignemo taj toliko važan drugi gol, od ključnog je značaja da ostanemo oprezni, naročito protiv timova kao što je Inter – rekao je Bufon novinarima posle meča. 
Juventus je ostao prvi na tabeli posle 17 kola i sada ima 40 bodova, jedan više od Rome.

Povezana vest:  Magat poručio Dijegu da traži novi klub

-Svi smo znali da je ovo bila još jedna velika šansa da povećamo prednost na vrhu, ali je nismo iskoristili i zbog toga smo svi razočarani – rekao je Bufon. 
Inter je sada na 11. mestu tabele, sa 22 boda. Mančini je priznao da njegov tim nije umeo da izađe na kraj s Juventusom u prvom poluvremenu „Derbija Italije“, a pozvao je svoju ekipu da u sledećem meču svih 90 minuta igra kao sinoć u drugom poluvremenu. 
-Osvojen bod je sasvim pristojan rezultat, ali nisam sasvim zadovoljan, jer utakmica traje 90 minuta, a u prvih 45 nismo igrali tako dobro kao što smo mogli. U prvom poluvremenu smo imali problema da uspostavimo ravnotežu. Samo oko 10 minuta smo bili dobri, a posle poluvremena smo se mnogo popravili – rekao je Mančini. 
Trener Intera kazao je da je njegov tim uspeo da zaustavi napade Juventusa i da je tako došao u priliku da stvara šanse. 
-Više smo kontrolisali prazan prostor u drugom poluvremenu, tako da im je bilo teže da idu napred. A posle toga smo počeliu da stvaramo dobre šanse. Zadovoljan sam, jer znam da se stvari ne mogu promeniti za mesec dana, ali mislim da igrači pokazuju napredak. Samo treba da bolje koristimo šanse koje stvaramo – rekao je Mančini. 

Povezana vest:  Selektor Katara nateran da glasa za Ronalda?