boris_tadicTadić: Skandiranje je deo navijačkog folklora

 

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da je skandiranje deo navijačkog folkora i kulture I da ne želi drugačiji tretman nego što su imali drugi predsednici.

-Skandiranje je deo navijačkog folklora i kulture, meni to ne smeta. Neka državi organi rade svoj posao… Ne mešam se u rad pravosuđa, niti u rad Fudbalskog saveza Srbije – kazao je Tadić u Skupštini Srbije odgovarajući na novinarska pitanja posle svečane promocije komunalne policije.

Povezana vest:  Libija dočekuje Kamerun u Tunisu

Predsednik Srbije je rekao da lično nikada nikoga nije pozivao da se ubije i naglasio da ne želi poseban tretman.

-Neću da imam drugačiji tretman od drugih predsednika – kazao je Tadić i dodao da bi regaovao u slučaju da su navijači pogrdno skandirali nekom njegovom oponentu.

Fudbalska utakmica Smederevo-Rad na kojoj su navijači skandirali „Borise, spasi Srbiju i ubij se“ prekinuta je juče pred kraj na pet munuta. Nakon što su se navijači odazvali pozovu spikera da prestanu sa uvredljivom pesmom meč je nastavljen.

Povezana vest:  Lazović i Mikić na spisku putnika za Sloveniju

Prema izjavama čelnici Fudbalskog saveza Srbije, sudije nemaju uputstva kako da postupaju i reaguju na politička skandiranja sa tribina. Istu pesmu pevali su i navijači Crvene zvezde tokom meča protiv OFK Beograda u subotu, ali utakmica nije prekidana, kao ni u više navrata ranije.

Pesma „… spasi Srbiju i ubij se“ peva se više od 10 godina na stadionima u zemlji, a pre Tadića bila je usmerena na bivšeg premijera Vojislava Koštunicu, a smišljena je protiv nekadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. Nikada ranije utakmice nisu prekidane zbog nje.

Povezana vest:  Romario pokrenuo vladinu istragu o CFB