mihael_balakBalak propušta SP!

 

Fudbaler Čelzija i kapiten nemačke fudbalske eprezentacije Mihael Balak (33) propustiće Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Povreda desnoga zgloba u prvom poluvremenu finalne utakmice FA Kupa protiv Portsmuta (pobeda Čelzija od 1:0) ispostavila se toliko ozbiljnom da nemački mediji donose potvrdu kako će selektor Joakim Lev ostati lišen pomoći svog kapitena.

Povezana vest:  Protiv BSK-a nastavljamo seriju pobeda

Bild piše da je nemačka fudbalskia javnost u šoku, a službena veb stranica Nemačkog fudbalskog saveza to i potvrđuje:

-Kapiten reprezentacije Mihael Balak propustiće svetsko prvenstvo. To je rezultat lekarskih nalaza I testova obavljenih u ponedeljak u Minhenu. Balak se treninzima može vratiti najranije za osam nedelja.

Povredu je Balak zadobio u sudaru sa Portsmutovim igračem veznog reda i reprezentativcem Gane Kevinom Princeom Boatengom, i odmah se uhvatio za zglob sa bolnom grimasom. Odmah mu je na terenu ukazana prva pomoć a pokušao je i nastaviti igru, ali je u 44. minuti ipak morao krenuti put svlačionice, a zamenio ga je Juliano Beleti.

Povezana vest:  Mesi postigao tri gola u egzibicionom meču

Otvarajuću utakmicu na Mundijalu Nemci  igraju 13. juna protiv Australije, a u Grupi D će još snage odmeriti sa Ganom i Srbijom.