ashley_cole_celziKarlo Anćeloti Ešli Kol je trebao da bude na spisku za Zlatnu loptu

 

Na suženoj listi od 23 fudbalera, koja konkurišu za ovogodišnju nagradu FIFA-ina Zlatna lopta, samo se nalazi jedan klasični odbramebni fudbaler.

U pitanju je Karles Pujol, igrač Barselone i španske reprezentacije. Pod odbrambene igrače još se mogu smatrati tri beka koja su na toj listi, a u pitanju su Nemac Filip Lam, te Brazilci Maikon i Dani Alveš.

Povezana vest:  Rednap ne želi da proda Modrića

Karlo Anćeloti, trener londonskog Čelsija je pomalo ljut što se na toj listi nije našao njegov igrač iz kluba, 29-godišnji Ešli Kol.

-Znam da bi većina ljudi rekla da je Ešli Kol najbolji levi bek na svetu. Njegov kvalitet je ogromn i nije mi jasno zašto se ne nalazi na listi fudbalera koji konkurišu za dobijanje Zlatne lopte – rekao je italijanski strateg uz nastavak:

Povezana vest:  Čelsi nije registrovao Falkaa za nastavak takmičenja u Ligi šampiona

-Fydbale je vrlo često nepravedan prema odbrambenim igračima. Kada je nagrađivanje u pitanju, onda pogotovo dolazi do razdora između tih fudbalera i veznjaka ili napadača. Pa, velemajstor Paolo Maldini nikada nije dobio tu nagradu samo zato što je čovek iz odbrane. Ali, to ne bi smelo da bude presudno – završio je Anćeloti.

Povezana vest:  Švajcarskom selektoru dva meča pauze zbog nepristojnosti

Jedini odbrambeni igrač koji je nagrađen Zlatnom loptom za najboljeg svetskog fudbalera u određenoj godini je italijan Fabijo Kanavaro koji je tu nagradu dobio 2006.